Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Να παρακαλάτε να έρθει το κακό από το Νότο και όχι από τον Βορρά.Δήλωση βόμβα ρώσου διπλωμάτη: Το Κόσσοβο απειλεί την ειρήνη της Ευρώπης και μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Δήλωση με εξαιρετικό νόημα για την συνεχιζόμενη γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου αφού τώρα η Ρωσία δεν έχει Γιέλτσιν… Για την ένταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσσοβο, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitri Rogozin, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “RussiaToday” (RT), είπε πως η συμμαχία προκαλεί ένα νέο επεισόδιο στην περιοχή.

«Είναι το «λάθος» της σειράς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος διπλωμάτης προσθέτοντας ότι, «οι συνάδελφοι της συμμαχίας δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της ανάμειξης τους σε αυτά τα επεισόδια». Ζήτησε από την ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή να είναι ουδέτερη και να μην βλέπουν σαν υπεύθυνους για τα αιματηρά επεισόδια μόνο τους Σέρβους. Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ ότι δεν θέλει να συζητήσει ή να ανακρίνει τα τελευταία περιστατικά και ότι περιορίζονται σε γενικόλογες – ανούσιες ανακοινώσεις.
«Εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με απάθεια όσα συμβαίνουν, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες. Μας είπαν ότι χρησιμοποιούν μόνο πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα ενώ οι τραυματίες στα νοσοκομεία είναι από πραγματικά πυρά»
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι εννοεί όταν λέει ότι, αυτή η αστάθεια προκαλεί την ασφάλεια της Ευρώπης, είπε ότι, αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι η αρχή ενός νέο παγκόσμιου πόλεμο.

«Αν δείτε στο παρελθόν, η ασφάλεια της Ευρώπης απειλούνταν πάντα από την κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από τη διαμάχη στα Βαλκάνια. Σήμερα τα Βαλκάνια είναι μία θερμή περιοχή με έντονη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος, μαστροπείας, εμπορείου ναρκωτικών κ.α. Το Κόσσοβο είναι μια περιοχή που ελέγχεται από αυτά τα κυκλώματα και ταυτόχρονα μία Σέρβικη μειονότητα να καταπιέζεται. Όλα αυτά οι σέρβοι δεν μπορούν να τα ανεχτούν και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει νέο κύκλο επεισοδίων που ενδεχομένως να μεταφερθούν αλυσιδωτά σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό»,
κατέληξε στη συνέντευξη του στο RT ο ρώσος διπλωμάτης...

Σχόλιο ιστολογίου: Τί σημαίνει όμως για την Ελλάδα μία νέα ένοπλη σύρραξη στην περιοχή του Κοσόβου; Δεδομένου πως η σύρραξη θα γίνει για μία "ιερή περιοχή" για τους Σέρβους που την διεκδικούν Αλβανοί μουσουλμάνοι - Κοσοβάροι, τότε θεωρείται πάρα πολύ πιθανό -έως βέβαιο- πως αυτή η σύγκρουση θα μεταφερθεί νότια, θα αγγίξει και θα προσπεράσει την Βουλγαρία και θα μπει στην Ελληνική Θράκη.

Αυτή η "μετακίνηση" (και όχι μετατόπιση, γι αυτό και η σύρραξη θα είναι γενικευμένη) θα δημιουργήσει μία πολύ μεγάλη εστία σύγκρουσης μεταξύ ισλαμιστών με χριστιανούς (κυρίως). Και το έδαφος για να συμβεί κάτι τέτοιο (μία σύγκρουση μεταξύ ισλάμ και Ευρώπης), έχει "καλλιεργηθεί" από την πολιτική που ασκεί η Άγκυρα στα Βαλκάνια. Είναι γνωστές οι "παρεμβάσεις" της ΜΙΤ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όπως είναι γνωστός και ο ρόλος γνωστότατων πρακτόρων της ΜΙΤ (βλ. τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής) που έπαιξαν βασικότατο ρόλο στην σύγκρουση του Κοσόβου και στην μεταφορά ισλαμιστών μουτζαχεντίν (από την Τουρκία, την Μέση Ανατολή, τα Αραβικά κράτη και εν γένει από την Ασία) στα Βαλκάνια.

 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.