Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από την Εφορία!



Ορισμένες ΔΟΥ, ενεργοποίησαν νόμο που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, εξαιτίας των οφειλών προς το Δημόσιο. Οι φορολογούμενοι, όμως, το έμαθαν... τελευταίοι και μάλιστα μπροστά στο ταμείο ή το ΑΤΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήμα 99,5", οι συγκεκριμένες ΔΟΥ, κάνουν χρήση διατάξεων του νόμου περί δημοσίων εσόδων και προχωρούν σε κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας, των μηνιαίων αποδοχών υπαλλήλων, οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό ότι 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.

Για το θέμα μίλησε στο "Βήμα 99,5", η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, Φρόσω Σταυράκη. Επιβεβαίωσε ότι ο νόμος έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Αν, λοιπόν, είστε μισθωτός ή συνταξιούχος, χρωστάτε χρήματα στο Δημόσιο, αλλά ταυτόχρονα έχετε κάνει το κουμάντο σας, για τις υποχρεώσεις του μήνα, καλό είναι να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, όταν πάτε στην τράπεζα να πληρωθείτε, γιατί η "τσιμπίδα" τις εφορίας καραδοκεί και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

ΠΗΓΗ
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.