Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεσηκώνονται οι αγρότες της Πελοποννήσου στις 28 Σεπτεμβρίου.Τη δύναμή τους και την αντίδρασή τους θέλουν να δείξουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου στην κυβέρνηση και στα νέα μέτρα τα οποία πλήττουν και τον αγροτικό κόσμο. Με τα τρακτέρ λοιπόν προετοιμάζονται να κατέλθουν οι παραγωγοί της περιφέρειας την επόμενη Τετάρτη στις 28 του Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

«Η κατάσταση που βιώνουμε επιδεινώνεται συνεχώς. Οι καλλιέργειες μας απαξιώνονται καθημερινά και οι παραγωγοί εξαθλιώνονται αφού ολοένα και περισσότερο βρισκόμαστε χρεωμένοι στις τράπεζες. Τώρα με το τέλος επιτηδεύματος, το φόρο ακίνητης περιουσίας και την έκτακτη εισφορά δεχόμαστε τη χαριστική βολή» αναφέρουν οι παραγωγοί
αιτιολογώντας την νέα τους κινητοποίηση και την δυναμική τους κάθοδο στην πλατεία Αγίου Βασιλείου. Θα δώσουν γερό και αποφασιστικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγορά προς όφελός των εμπόρων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεσαζόντων που για άλλη μια φορά θα βγουν κερδισμένοι. Τώρα έχουμε το πρόβλημα με τη πατάτα που δεν βγάζουμε ούτε το κόστος παραγωγής και αύριο θα έχουμε με όλα τα κτηνοτροφικά και τα αγροτικά προϊόντα.

Οι παραγωγοί εκφράζουν φόβους ανόδου του κόστους ζωής στα χωριά και μείωσης των τιμών στα προϊόντα τους, τιμές που ήδη είναι χαμηλές, εξαιτίας της ανόδου του Φ.Π.Α στο 23% . παράλληλα μιλούν για τις νέες εισφορές του ΕΛΓΑ ο οποίος θα λάβει χρήματα αλλά όμως όπως λένε οι παραγωγοί δεν καλύπτει την παραγωγή τους από τους φυσικούς κινδύνους , αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το 50% των παραγωγών δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα στον οργανισμό διότι αδυνατούν!
arcadiaportal.gr

ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.