Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011

Οι απολύσεις στο δημόσιο άρχισαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Η οικονομική θύελλα σαρώνει πάλι πρώτα απ΄ όλα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης ενημερώθηκαν ότι λόγω “μη ύπαρξης της απαιτούμενης πίστωσης” δεν μπορούν να παραμείνουν στην υπηρεσία για τρίτο χρόνο και συνεπώς απολύονται!

Δέκτης των καταγγελιών έγινε ο ΣΥΣΜΕΔ,ο οποίος μας ενημερώνει:

Οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων να ανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο ενός (1) μέχρι τριών (3) ετών με το βαθμό που φέρουν και αποδοχές μόνιμου λοχία ...".
Ωστόσο την έντονη ανησυχία τους μας μετέφεραν συνάδελφοι στρατιωτικοί, θεσμού ΟΒΑ, οι οποίοι αιτούμενοι την παράτασή τους για ακόμη ένα (1) χρόνο μέχρι συμπληρώσεως των τριών (3) ετών, έλαβαν την απάντηση ότι:

«.... εξαιτίας της μη υπογραφής, μέχρι σήμερα, κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου της μη ύπαρξης της απαιτούμενης πίστωσης για την αντιμετώπιση της σχετικής δαπάνης, τα αιτήματα, δεν δύνανται να ικανοποιηθούν», με παραγόμενα, ευλόγως, τα ερωτήματα:
α. Γιατί δεν υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους θεσμού ΟΒΑ να ολοκληρώσουν την επιθυμία τους και τον κύκλο υπηρεσίας τους για το σύνολο των τριών (3) ετών, όπως ο νόμος προβλέπει;

β. Πού θα βρεθούν οι πιστώσεις για το θεσμό των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών (ΕΕΦΟΠ), που θεσμοθετήθηκε με το σχετικό (γ) ενώ δεν βρίσκονται για τους ελάχιστους ΟΒΑ;”

Θα απαντήσει κάποιος;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.