Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Κινητοποιήσεις στη Πάτρα για τους λαθρομετανάστες

Αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα προκειμένου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η περιοχή τους εμφανίζονται οι κάτοικοι του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας που αποφάσισαν...
να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις φοβούμενοι οτι οι συνοικίες τους θα μετατραπούν σε καταυλισμό μεταναστών με τη λειτουργία του νέου λιμανιού. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για μια σειρά άλλων ζητημάτων όπως είναι η μη ολοκλήρωση του δρόμου που οδηγεί απο την περιμετρική οδό της Πάτρας στο νέο λιμάνι.

Όπως δήλωσε μάλιστα στο thebest ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου της Ανθείας, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Ανέφερε δε οτι είναι πάρα πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα περιστατικά κλοπών και επιθέσεων σε πολίτες απο μετανάστες που άρχισαν ήδη να καταλύουν σε χωράφια της περιοχής. "Όπου υπάρχει ακαθάριστο χωράφι, ψηλές καλαμιές ή ακατοίκητο σπίτι στην περιοχή, έχει καταληφθεί απο ομάδες μεταναστών που άρχισαν ήδη να καταλύουν στην περιοχή" τόνισε ο Χρήστος Ασημακόπουλος που υποστήριξε οτι αν έρθει τελικά στην Πάτρα την προσεχή Τετάρτη στην πόλη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα τύχει θερμής υποδοχής απο τους κατοίκους.

Οι διαδόσεις για επιθέσεις σε παιδιά, γυναίκες ακόμη και σε ζευγάρια από μετανάστες έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα το γύρω της πόλης. Ωστόσο, από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται τίποτα σχετικό, αλλά και μόνο οι φημολογία αρκεί για να δημιουργήσει κλίμα.

Η Συνομοσπονδία Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Νότιου Διαμερίσματος οργανώνουν για την επόμενη Τετάρτη ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της προοπτικής μετακίνησης μεταναστευτικών πληθυσμών στην περιοχή που θα λειτουργήσει το νέο λιμάνι.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται λόγος για «κύμα επιθέσεων σε πολίτες από λαθρομετανάστες» και εκφράζεται ο φόβος των ανθρώπων του συλλόγου ότι «τα φαινόμενα αυτά θα αυξηθούν λόγω της αδιαφορίας ή της υπόθαλψης από το κράτος».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.