Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚ : ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ...ΑΛΕΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. 
Φαίνεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Στο βιβλίο Φυσικής Ε΄Δημοτικού (του μαθητή, το πράσινο), στη σελ.19 και στο κεφάλαιο για τα μίγματα υπάρχει η εικόνα ενός μπλέντερ μέσα στο οποίο αλέθονται γυναίκες, οι οποίες …φυσικά…κάτω-κάτω πνίγονται μέσα στο αίμα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ : 

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ :
(κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)


Η προέλευση της εικόνας, που κάποιος καθηγητής-συγγραφέας έβαλε στο βιβλίο της Ε΄Δημοτικού:
Πρόκειται για εικαστικό του ιδιόρρυθμου Ιάπωνα καλλιτέχνη Makoto Aida, με τίτλο "Blender". Απεικονίζει γυμνά κορίτσια να συνθλίβονται σε ένα μίξερ, βγάζοντας τους χυμούς τους. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης αυνανίστηκε δημοσίως με αυτή την εικόνα!
O Aida κατηγορείται στη χώρα του, για μισογυνισμό, αλλά ...έχει καλές σχέσεις με το TEDx και τον επιμελητή του Μουσείου David Elliot, οπότε αποθεώνεται υποχρεωτικά από το σύμπαν.
Όλα αυτά όμως είναι λεπτομέρειες. Το θέμα είναι πώς έφτασε αυτή η φωτογραφία σε ένα ελληνικό σχολικό βιβλίο για παιδιά 11 ετών.  Τόσο απρόσεκτα δηλαδή, ένας συντάκτης, γκουγκλάρισε "blender" και επέλεξε αυτή την εικόνα;

Υπεύθυνος της εικονογράφησης του βιβλίου πάντως, είναι κάποιος Γκιόκας. Δείτε τη συλλογή των έργων του εδώ
Υποτίθεται ότι ο εικονογράφος ενός σχολικού βιβλίου, ζωγραφίζει πρωτότυπα, δεν "δανείζεται" εικαστικά από την Ιαπωνία ! Να μη μιλήσουμε για τα πνευματικά δικαιώματα.....

στο 8,5 λεπτό ο καλλιτέχνης εξηγεί τι συμβολίζει το έργο του


TAXALIA