Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η "ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ" ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ...ΓΕΝΟΒΑ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΠΟ ΕΝΑ "ΦΙΛΙΚΟ" ΑΓΩΝΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ".

Περισσότεροι από 20.000 Αλβανοί βρέθηκαν στο στάδιο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας για τη φιλική αναμέτρηση της Ιταλίας με την Αλβανία, ωστόσο οι διαθέσεις τους κάθε άλλο παρά φιλικές ήταν.
Τρεις φορές διέκοψαν τον αγώνα, εμφάνισαν ξανά σημαίες της «Μεγάλης Αλβανίας», με τους παίκτες της ομάδας τους να τους αγκαλιάζουν και να τους φιλούν. 


(ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΛΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ -ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε από νωρίς το μεσημέρι έξω από το γήπεδο δεν δυσκόλεψε τους Αλβανούς οπαδούς να προκαλέσουν ξανά,


λίγες μόνο εβδομάδες μετά το επεισόδιο στη Σερβία. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε κάποιο... ελικοπτεράκι, αλλά με την παρουσία τους κατάφεραν να μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα, προκαλώντας ξανά.

Οι οπαδοί των Αλβανών σήκωσαν ξανά σημαίες της «Μεγάλης Αλβανίας», εκτόξευσαν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο και εισέβαλαν σε αυτόν τρεις φορές, αγκαλιάζοντας τους παίκτες τους. Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του Τζιάνι Ντε Μπιάσι, και συγκεκριμένα ο αρχηγός Τσάνα αλλά και ο Λίλα (που αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα) αγκάλιασαν και φίλησαν σαν ήρωες τους οπαδούς, προστατεύοντάς τους μάλιστα από τους άνδρες ασφαλείας του γηπέδου.

Κάποια από τα πανό αναφέρονταν στα όσα συνέβησαν στη Σερβία, ενώ κάποια άλλα είχαν ως στόχο τον Μισέλ Πλατινί, τον οποίο χαρακτήριζαν «ιδιοκτησία της Gazprom».

Το μισό γήπεδο και παραπάνω, στο οποίο είχαν πάρει τις θέσεις τους οι περίπου 20.000 Αλβανοί οπαδοί, ήταν γεμάτο πανό με μηνύματα εθνικιστικού περιεχομένου.





http://infognomonpolitics.blogspot.gr/