Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΔΩΡΕΑΝ WI-FI O ΣΑΜΑΡΑΣ.


ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΜΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!
Το Wi-fi εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου μαραίνει και τα φυτά !
Ένα απλό πείραμα που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς για τις αρνητικές επιπτώσεις του WiFi στην υγεία του ανθρώπου και των υπολοίπων ζωντανών οργανισμών διεξήγαγε μια ομάδα μαθητριών Γυμνασίου από τη Δανία. εξυγχρονισμος 
Το πείραμα είχε ως εξής: τοποθέτησαν έξι γλάστρες με κάρδαμο δίπλα σε δύο WiFi routers και άλλες έξι σε ένα δωμάτιο χωρίς κανένα ρούτερ. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε 12 μόλις ημέρες τα φυτά που βρίσκονταν στο δωμάτιο με τα ρούτερ να μαραθούν ολοκληρωτικά σε αντίθεση με τα άλλα τα οποία συνέχιζαν να αναπτύσσονται φυσιολογικά.
Όπως αναφέρει η Kim Horsevad, καθηγήτρια βιολογίας στο Hjallerup School:
«To εν λόγω πείραμα έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι το ασύρματο δίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου και αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο».
Σύμφωνα με τη Daily Mail, πολλοί ερευνητές έσπευσαν να ισχυριστούν ότι τα φυτά δεν μαράθηκαν λόγω της ακτινοβολίας αλλά της θερμότητας που εξέπεμπαν τα ρούτερ. Όποια και αν είναι η αλήθεια το γεγονός ότι 12 μόνο ημέρες ήταν αρκετές για να μαραθούν τα φυτά είναι από μόνο του ανησυχητικό.
Πάντως για τη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο βαθμό, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να διατηρούμε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το ρούτερ μας, να κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και να μην τοποθετούμε το λάπτοπ πάνω μας αλλά στο τραπέζι, το γραφείο ή κάποια ειδική βάση στήριξης.
taxalia.blogspot.gr
Δίκτυα Wi-Max = ακτινοβολία Wi-Fi για όλους!
Τα δίκτυα Wi-Max είναι ασύρματα δίκτυα με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια από τα αντίστοιχα Wi-Fi.
Κεραίες Wi-Max εγκαθίστανται από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε διάφορα σημεία σε κατοικημένες περιοχές για να παρέχουν ασύρματο ίντερνετ σε ολόκληρες πόλεις ή τμήματα πόλεων (εμβέλεια συνήθως >30χλμ).
Οι συνδρομητές υπηρεσιών WiMax θα μπορούν να έχουν ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ σε όποιες περιοχές καλύπτονται, ωστόσο την ακτινοβολία των κεραιών θα την δέχονται και οι μη συνδρομητές..
Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία
Οι ασύρματες ακτινοβολίες έχουν πλέον ενταχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στα «πιθανά καρκινογόνες» και έχουν συνδεθεί με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου, των όρχεων, του δέρματος, του σιελογόνου αδένα, την ανδρική στειρότητα, τις αποβολές εγκυμοσύνης, την λευχαιμία, κ.α.

home-biology.gr