Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Άνθιμος: «Ο Μιχαλολιάκος είναι πρόβλημα και επικίνδυνος». Ενώ ο Βενιζέλος είναι αξιαγάπητος "άγιε" πατέρα;



Την απάντηση του για τα σχόλια στο πρόσωπο του από το Νίκο Μιχαλολιάκο έδωσε σήμερα με δήλωσή του έξω απ΄το ναό Αγ.Ελευθερίου στη Θεσσαλονίκη,ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος χαρακτήρισε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής «επικίνδυνη περίπτωση για την ελληνική κοινωνία» και «πρόβλημα» .


Τόνισε μάλιστα ότι αυτό το πρόβλημα χρειάζεται πολύ... μεγάλη προσοχή για το πως θα το αντιμετωπίσει η κοινωνία. «Είναι ένας άνθρωπος που διακατέχεται από πολύ ισχυρή επιπολαιότητα, έχει και αφέλεια που μαζί όμως με την εχθρότητα είναι μια επικίνδυνη περίπτωση και παρέμβαση για την ελληνική κοινωνία. Γι αυτό χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή για το πώς θα τον αντιμετωπίζουμε. Είναι πρόβλημα», είπε ο Άνθιμος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταγραφεί σε βίντεο να λέει για τον Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, την ώρα που εξυμνούσε άλλους ιεράρχες που βοήθησαν τη Χ.Α.: «Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε, δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος…».