Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί κατοικιών: Επίθεση στον Λαό από την συγκυβέρνηση του Μνημονίου.




Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τίθενται οι πλειστηριασμοί κατοικιών των Ελλήνων πολιτών, των οποίων τα δάνεια έχουν «κοκκινίσει» από την συνεχιζόμενη επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές του μνημονίου. Είχαμε γράψει πολλές φορές για την επερχόμενη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από 1/1/2014, που σχεδίαζε η κυβέρνηση. Από ότι φαίνεται αυτό το σενάριο όχι μόνο επαληθεύεται, αλλά ήδη μεθοδεύεται η αλλαγή των όρων για τους πλειστηριασμούς προς τέρψιν των τραπεζών.


Όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα του τύπου η κυβέρνηση παρέα με την τρόικα απεργάζεται σχέδιο μείωσης του ορίου, σύμφωνα με το οποίο η πρώτη κατοικία θα είναι ακατάσχετη. Την ίδια ώρα βεβαίως η κυβέρνηση δεν σκέπτεται καν το ενδεχόμενο διόρθωσης των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες έχουν τεράστιες αποκλίσεις από τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, λόγω της κατάρρευσης της αγοράς.

Συγκεκριμένα ενώ το σχέδιο έκανε λόγο για όριο 300.000 έως 450.000€ για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, τώρα μελετάται σχέδιο με αντίστοιχα όρια που ξεκινάνε από τις 200.000€, αφήνοντας έκθετους χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, σε λαϊκές γειτονιές, οι οποίοι δεν έχουν άλλη ακίνητη περιουσία. Ταυτοχρόνως πληθαίνουν τα ρεπορτάζ για τις προαναφερθείσες αποκλίσεις, οι οποίες μπορούν να φτάσουν και στις 100.000€ για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να οδηγεί στην απελπισία τους Έλληνες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τραπεζιτών και τοκογλύφων. Η επιβολή μίας τέτοιας αντιλαϊκής πολιτικής οδηγεί ευθέως στην σταλινική κατάργηση της ιδιοκτησίας, που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της μαρξιστικής ιδεολογίας. Η κυβέρνηση συστηματικά αποδεικνύει ότι εχθρεύεται τους Έλληνες και απεργάζεται ανοιχτά το ξεπούλημα της περιουσίας τους, όπως και ολόκληρης της χώρας.