Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Περιμένουν εθνικιστική Αλβανική δράση στην Πάτρα! Οι μέτοχοι της ημετέρας παιδείας ετοιμάζονται να μας δώσουν τα δίδακτρα.



Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής στην περιοχή , βρίσκονται με έγγραφο που εστάλη από την Αθήνα, το πανεπιστήμιο της Πάτρας– Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας... (Πάτρα -Μεσολόγγι- Αίγιο - Ναύπακτος), το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εδρεύουν στην Πάτρα και στα οποία είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές και σπουδαστές που κατάγονται από την Αλβανία.

Αιτία για να τεθούν υπό στενή παρακολούθηση οι συγκεκριμένοι χώροι εκπαίδευσης στην περιοχή, η πληροφορία, κατά την οποία με χώρους δράσης τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κοινότητες, αλλά και πανεπιστημιακά και τεχνολογικά Ιδρύματα στην υπόλοιπη χώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια δημιουργία παράταξης από φοιτητές και σπουδαστές Αλβανικής καταγωγής, μέσα από την οποία θα επιχειρηθεί να προωθηθεί η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», τα σύνορα της οποίας φτάνουν μέχρι και το Μεσολόγγι.

Με το ίδιο επείγον έγγραφο, η ΕΥΠ καλεί τους αποδέκτες, να ερευνήσουν για εμπλοκή στη δημιουργία μηχανισμών προώθησης και στη Δυτική Ελλάδα, της ιδέας για τη «Μεγάλη Αλβανία» και εκπαιδευτικών, οι οποίοι με τη στάση τους ενισχύουν την ανάπτυξη τόσο της συγκεκριμένης παράταξης, αλλά και την διακίνηση του απαιτούμενου προπαγανδιστικού υλικού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ήδη κλιμάκια της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής, έχουν ενεργοποιηθεί για τον εντοπισμό «θυλάκων» από σπουδαστές και φοιτητές, προκειμένου να προληφθεί η εκδήλωση δράσεων που θα αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος.

Η ύπαρξη στην περιοχή «στοιχείων» τα οποία θα έχουν ως στόχο την προώθηση της ιδέας για τη «Μεγάλη Αλβανία» αλλά και τη δημιουργία εντάσεων μέσα στις εκπαιδευτικές κοινότητες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρείται πως είναι παράγωγο της ύπαρξης από πέρυσι τέτοιων κινήσεων από φοιτητές και σπουδαστές Αλβανικής υπηκοότητας, στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που εδρεύουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Σε αυτές τις πόλεις σύμφωνα με την «αλληλογραφία» της ΕΥΠ, είναι ήδη διαμορφωμένοι οι «θύλακες» οι οποίοι δουλεύουν στην κατεύθυνση καλλιέργειας της ιδέας για τη «μεγάλη Αλβανία», ο χάρτης της οποίας περιλαμβάνει ακόμα και την Αιτωλοακαρνανία.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι, πως τα πρόσωπα τα οποία κινούν τα ηνία και στην περιοχή έχουν σχέση με τους παρακρατικούς του UCK.

ΠΗΓΗ: patrastimes