Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΙΝΗ! Εισαγγελέας στο τμήμα αλλοδαπών του δήμου, έρευνα για “πλυντήριο” παράνομων βεβαιώσεων!



ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! - Νέος “πονοκέφαλος” για τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μετά το θέμα των “ύποπτων” δηλώσεων γεννήσεων στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων. Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, ανώνυμη επιστολή-καταγγελία, η οποία περιήλθε στο Γραφείο του, με αποστολέα «Εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων».


Η εν λόγω καταγγελία αφορά, όπως ισχυρίζονται, παραβατικότητα των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στη διαδικασία νομιμοποίησης Αλλοδαπών.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλουν ότι, «το Κέντρο Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων (Ψαρών και Μαιζώνος 45), έχει μετατραπεί σε “βιομηχανία”, σε “πλυντήριο” παράνομων χιλιάδων εκδόσεων βεβαιώσεων κατάθεσης ελλιπών δικαιολογητικών (μπλε βεβαιώσεων) χωρίς οι φάκελοι των αλλοδαπών να είναι πλήρεις, δηλ. όποιος δεν έχει τις προϋποθέσεις ανανέωσης δεν μπορεί να λάβει μπλε βεβαίωση αλλά μόνο αριθμό πρωτοκόλλου.

Με το ανάλογο τίμημα, όμως, ο αλλοδαπός λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση και κυκλοφορεί νόμιμα εντός και εκτός της Ελλάδος για 2-3 χρόνια…» αναφέροντας σωρεία μη σύννομων ενεργειών από μέρους της εν λόγω Διεύθυνσης.

Κατόπιν των ανωτέρω η καταγγελία απεστάλη από τον Υπουργό στα προαναφερόμενα  αρμόδια όργανα για την διερεύνηση της  ορθότητας της καταγγελίας.

http://www.epoli.gr/ston-eisaggelea-kentro-allodapwn-dimoy-athinaiwn-a-64511.html