Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΗΡΩΙΝΗΣ!

 
Από την ανώτερη ποινή των ισοβίων «έπεσε» στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.500 ευρώ! Ο λόγος για 32χρονο Αλβανό ο οποίος είχε εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2012 να κρύβει στην περιοχή της Ιαλυσού 164 γραμ. ηρωίνης!
 
Πρόκειται για τον DOSEI SOKOL ή DOCE SOKRAT ο οποίος είχε εισέλθει για δεύτερη φορά παράνομα στη χώρα μας με αλλαγμένα πλήρως τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο) και συνελήφθη πριν από ενάμιση χρόνο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Ο 32χρονος αλλοδαπός είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2007 με διαφορετικά όμως στοιχεία (!) από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου να κατέχει ηρωίνη συνολικού βάρους 929 γραμμαρίων και είχε καταδικαστεί για αυτήν την υπόθεση σε κάθειρξη 7 ετών!
Ο DOSEI SOKOL συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και στις 22 Μαρτίου 2012 το απόγευμα τον εντόπισαν σε περιοχή μεταξύ Ιαλυσού και Κρεμαστής να αφήνει κοντά σε δέντρο συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 164 γραμμαρίων!
Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό πόσο των 400 ευρώ το οποίο και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 32χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υλικά συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα μέρος από αυτήν με την οποία ήταν τυλιγμένη η ηρωίνη που ο αλλοδαπός άφησε στον αίθριο χώρο.
Σε βάρος του 32χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, για ιδιαιτέρως μεγάλη ποσότητα, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και τον Σεπτέμβριο του 2012 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε ισόβια κάθειρξη για τα ναρκωτικά ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.
Ο ίδιος κατηγορούνταν για παράνομη είσοδο στη χώρα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ (κατά συγχώνευση ισόβια κάθειρξη, 5 μήνες φυλάκιση και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 205.000 ευρώ).
Κατά της απόφασης ο αλλοδαπός άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2013 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών, φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 50.500 ευρώ στον DOSEI SOKOL.
Τα 900 γραμ. ηρωίνης και τα επτά χρόνια
Η πρώτη σύλληψη του 32χρονου Αλβανού στην περιοχή μας έγινε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007 το απόγευμα, όταν στο πλαίσιο των συντονισμένων και καθημερινών ελέγχων που διενεργεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος σε όλη τη χώρα και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη, από προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στον
εμπορικό λιμένα Ρόδου, μετά τον κατάπλου Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου, 32χρονος αλλοδαπός, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 929 γραμμαρίων.
Σε βάρος του είχαν ασκηθεί τότε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
Απολογούμενος ο Αλβανός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε ισχυριστεί πως δεν γνώριζε ότι το πακέτο περιείχε ηρωίνη, καθώς τα άτομα – όπως είπε- που του έδωσαν το δέμα τον διαβεβαίωσαν ότι περιείχε χρυσά κοσμήματα, τα οποία είχαν φέρει λαθραία από τα Σκόπια. Για αυτή δε τη μεταφορά του είχαν δώσει 600 ευρώ.
Τον Νοέμβριο του 2007 η υπόθεση του εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων, το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ποινή που ο 32χρονος Αλβανός Doce Sokrat διατήρησε και στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου τον Μάιο του 2009.
Σύμφωνα με την rodiaki.gr ο αλλοδαπός αποφυλακίστηκε το 2010 οπότε και πήγε στην Αλβανία για να επιστρέψει στη χώρα μας στο τέλος Φεβρουαρίου του 2012 με άλλα στοιχεία. 
ΠΗΓΗ: makeleio.gr