Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ...ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;;;


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ "ΛΑΔΙΑ" Ο ΤΗΛΕΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ κατήγγειλε στη Βουλή ότι πόροι του 2012 για το Ίδρυμα που ανήκει στο κόμμα του Καρατζαφέρη κατέληξαν ... στα ταμεία του κόμματος
Έρευνα στα ταμεία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του Γιώργου Καρατζαφέρη διενεργεί ήδη το ΣΔΟΕ κατόπιν μάλιστα εισαγγελικής παραγγελίας όπως αποκαλύπτει έγγραφο του Υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη.
Το θέμα έφτασε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία επικαλείτο καταγγελίες του πρώην Προέδρου του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» που υπάγεται στο ΛΑΟΣ, κ.Σαρατσιώτη σύμφωνα με τις οποίες τα οι εκταμιευθέντες πόροι του 2012 για το Ίδρυμα δεν πήγαν τελικά στο Ίδρυμα αλλά τους εισέπραξε ο ΛΑΟΣ.
«Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη»,
αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Ο υφυπουργός Οικονομικών, ωστόσο, απάντησε με λακωνικό τρόπο και περιορίστηκε στην ενημέρωση ότι «το ΣΔΟΕ διενεργεί σχετική έρευνα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας», χωρίς στην απάντηση να διασαφηνίζεται αν η έρευνα αφορά, πέραν του ενός, Ιδρύματα πολιτικών κομμάτων.
Η ερώτηση απευθυνόταν και στο υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο ΛΑΟΣ για το οικονομικό έτος ήταν δικαιούχος να λάβει την αναλογούσα ετήσια τακτική χρηματοδότηση και τη χρηματοδότηση για οικονομικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Ειδικά για την τακτική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι με βάση τον νόμο, δόθηκε το 2012 σε τρεις τριμηνιαίες κατανομές ποσό συνολικού ύψους 23.160.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.868.244,78 ευρώ που αντιστοιχούσε στον ΛΑΟΣ.
dexiextrem