Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ ΩΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!




Το FBI ενίσχυσε την παρακολούθηση των Σύρων που ζουν στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποτρέψει έγκαιρα κάθε πιθανή πράξη αντιποίνων σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αμερικανικές επιδρομές κατά της Δαμασκού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

H εφημερίδα αναφέρει πως η Υπηρεσία Εσωτερικών Πληροφοριών (ΝΙΑ) και το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας προειδοποίησαν τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τις ιδιωτικές εταιρείες πως σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης είναι πιθανόν να υπάρξει μία αντεπίθεση στον κυβερνοχώρο.

Οι πειρατές του κυβερνοχώρου, που δηλώνουν υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και είναι γνωστοί ως «Ηλεκτρονικός Συριακός Στρατός», τους τελευταίους μήνες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πολλές αμερικανικές εταιρείες, περιλαμβανομένων και των NΥT.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εντός των προσεχών ημερών το FBI σκοπεύει να καλέσει για ανάκριση εκατοντάδες Σύρους.

Επίσης, οι αμερικανικές υπηρεσίες ανησυχούν ιδιαίτερα μετά τις προειδοποιήσεις του Ιράν ότι μία επίθεση στη Συρία θα τυλίξει στις φλόγες και το Ισραήλ.

Το FBI και το υπουργείο Εθνικής Ασφαλείας έχουν εκδώσει μία απόρρητη αναφορά, με την οποία θέτει σε επιφυλακή όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα απέναντι σε δυνητικές απειλές που θα μπορούσαν να ανακύψουν από τη συριακή σύρραξη, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Επίσης, το FBI έχει δώσει εντολή στους κατά τόπους πράκτορές του να ακολουθούν κατά πόδας τις πηγές τους στους συριακούς κύκλους, προκειμένου να εντοπίσουν εν τη γεννέσει της κάθε αναφορά για αντίποινα.

Επίσης κάθε Σύρος που έχει αποτελέσει στόχο ερευνών θα τελεί πλέον υπό στενή παρακολούθηση, συμπληρώνει η εφημερίδα επικαλούμενη ανώτατο αξιωματικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο