Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Ο "ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ" ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ.


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΟΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΠΕΙΔΗ EKANAN ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ Η ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΘΑΡΗ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΕΡΟ;;;
iefimerida.gr :«Ο Λαζόπουλος μας είχε ανασφάλιστους και μας απέλυσε γιατί κάναμε στάση εργασίας για την ΕΡΤ»
«O κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!»
Με αυτά τα λόγια οι απολυμένοι και οι απολυμένες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αναφέρονται στην απομάκρυνσή τους από την τηλεοπτική εκπομπή, μετά το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης στον Alpha, το οποίο συνέπεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ.


«Οταν στις 11 Ιουνίου έπεσαν πολύχρωμες μπάρες στην ΕΡΤ, οι πέντε ταξιθέτες / ταξιθέτριες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αποφασίσαμε συλλογικά και ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΤΙΤΑ» γράφουν, συμπληρώνοντας πως γνώριζαν ότι «δεν καλύπτονταν θεσμικά, αφού ανήκουν στο πλήθος των χιλιάδων ανασφάλιστων-αφανών εργατών».

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την παραγωγή της εκπομπής και αποχώρησαν για το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οταν μια βδομάδα μετά επικοινώνησαν με την παραγωγή για να μάθουν αν θα βγει στον αέρα η εκπομπή, πληροφορήθηκαν, όπως λένε από τρίτους πως είχαν απολυθεί. Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ακόμη πως «ο χώρος εργασίας» τους ήταν «μια αποθήκη» και η εργασία τους «ανασφάλιστη και μαύρη».