Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

DEBATE ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΒΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ;;


ΠΕΡΙΕΡΓΑ DEBATE ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.
Απο taxalia
«Χορήγηση Ιθαγένειας: Ζήτημα εθνικό ή ανθρωπιστικό;»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με κεντρικό θέμα: «Χορήγηση Ιθαγένειας: Ζήτημα εθνικό ή ανθρωπιστικό;». Κεντρικοί ομιλητές ήταν οαναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Επικρατείαςκ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ – βουλευτής Α’ Αθήνας, κ. Νικόλαος Βούτσης.

 Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το κεντρικό ζήτημα των αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την ιθαγένεια αλλά επεκτάθηκε και σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η διαδικασία χορήγησης ασύλου.
 Σχετικά με το θέμα, ο κ. Αθανασίου σημείωσε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τις πρωτοβουλίες της ΟΝΝΕΔ για τη διεξαγωγή αυτών των θεματικών εκδηλώσεων, οι οποίες αποδεικνύουν πόσο προβληματίζονται οι νέοι μας για τα γενικότερα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Όσον αφορά τη σημερινή εκδήλωση, επιθυμώ να τονίσω ότι η ιθαγένεια πρέπει να απονέμεται στους αλλοδαπούς εκείνους, οι οποίοι έχουν ήδη ενσωματωθεί στην κοινωνική, οικονομική και κυρίως πολιτισμική ζωή της χώρας και έχουν αναπτύξει γνήσιο εξατομικευμένο δεσμό με αυτήν.
Να αποδεικνύεται, δηλαδή, ένταξη στην αγορά εργασίας, ένταξη στις δομές της κοινωνίας, ένταξη στις αρχές και το αξιακό πλαίσιο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κράτους δικαίου και κράτους του ευρωπαϊκού πολιτισμικού πλαισίου».
 Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είμαστε υπέρ της πολιτικής προσέγγισης για το Έθνος. Πιστεύουμε πως το ζήτημα της ιθαγένειας δεν ταυτίζεται με το μεταναστευτικό αλλά έχει κατ’ εξοχήν ανθρωπιστική διάσταση και αφορά την υπεράσπιση μιας σύγχρονης πολυπολιτισμικής κοινωνίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνδυασμό με τις καλύτερες παραδόσεις της χώρας μας.
 Τα παιδιά που γεννιούνται εδώ, δε γνωρίζουν άλλη πατρίδα, είναι φίλοι των παιδιών μας που μαζί θα ζήσουν τη ζωή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.