Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ : AN ΤΡΕΜΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΛΟ.
Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις για την παράνομη μετανάστευση
Ο κίνδυνος 10πλασιασμού(!) των λαθρομεταναστών από τη Συρία προβληματίζει την κυβέρνηση

«Ξυπνάω κάθε πρωί και λέω: «Συνέβη τίποτα στη Συρία σήμερα»; Αν κάτι συμβεί στη Συρία, χιλιάδες άνθρωποι θα εισρεύσουν στην Ελλάδα. Οι παράνομοι μετανάστες είναι ήδη ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς. Κάνουμε ήδη μεγάλα βήματα για να αποτρέψουμε τους παράνομους μετανάστες από το να έρθουν εδώ. Φανταστείτε αν αυτός ο αριθμός πολλαπλασιαστεί επί δέκα», είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η ανησυχία ότι από μέρα σε μέρα οι ελληνικές αρχές μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα πρωτόγνωρο κύμα λαθρομεταναστών προερχόμενων από την Συρία προβληματίζει την κυβέρνηση. Στις 14.15 το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκάλεσε κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή των υπουργών Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκου Δένδια, Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και Ναυτιλίας, κ. Κώστα Μουσουρούλη για την εξέταση του προβλήματος.


Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι κατά έγινε εκτενής συζήτηση για τη λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι λαθρομεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο - προκειμένου όπως χαρακτηριστικά είπε, να «θωρακίσουμε το Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κύμα προσφύγων δεν έχει φθάσει ακόμα σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα, αλλά η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθουμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Δένδιας, ο σχετικός σχεδιασμός εγκρίθηκε από τον Πρωθυπουργό και η σύσκεψη για το θέμα θα συνεχιστεί στις 18:00 στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, υπό τον υπουργό Π.Παναγιωτόπουλο, με τη συμμετοχή του ιδίου και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη. Καταλήγοντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια χρειάζεται, εκτός από τη στήριξη της κυβέρνησης, και τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

Πριν από τρία χρόνια ο μεγαλύτερος όγκος των λαθρομεταναστών που περνούσαν στην Ελλάδα από την Τουρκία επέλεγαν τη θαλάσσια οδό, ταξιδεύοντας σε βάρκες ή πλοιάρια από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου.
Το διάστημα από το 2009 η ροή των παρανόμων μεταναστών έβρισκε διέξοδο από την περιοχή του Έβρου, όπου καθημερινώς εκατοντάδες άνθρωποι χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα προωθούνταν στην Ελλάδα από τα κυκλώματα των Τούρκων δουλεμπόρων.

Από τον Αύγουστο οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ο αριθμός των ξένων που προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα έχει μειωθεί αισθητά.

Από το ίδιο χρονικό σημείο ωστόσο, παρατηρείται και πάλι αύξηση της ροής λαθρομεταναστών προς τα ελληνικά νησιά. Οι πληροφορίες που φτάνουν στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι στα παράλια της Τουρκίας βρίσκονται χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι αναζητούν τρόπο για να περάσουν σε ευρωπαϊκά εδάφη.

Η προσπάθεια να «σφραγιστούν» τα ελληνοτουρκικά σύνορα για όσους μετανάστες δεν διαθέτουν άδεια εισόδου θεωρείται ουτοπική. Παράλληλα με τις περιπολίες του Λιμενικού Σώματος και την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής δύναμης για την φύλαξη των συνόρων Frontex η κυβέρνηση αναζητά τρόπο για να βάλει τέλος σε μια κατάσταση που θυμίζει το γεφύρι της Άρτας. Όταν διαπιστώνουν «τρύπες» στην περιοχή του Έβρου οι δουλέμποροι στέλνουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα από τα νησιά του Αιγαίου και όταν ενεργοποιείται περισσότερο η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία οι Τούρκοι δουλέμποροι ξαναστέλνουν τους παράνομους μετανάστες από τα χερσαία σύνορα.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση της λαθρομετανάστευσης παίζει και το γεγονός ότι οποιοσδήποτε απ' οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μπορεί να φτάσει σε τουρκικό αεροδρόμιο χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, λόγω της πολιτικής που ακολουθούν οι τουρκικές αερογραμμές. Όταν οι παράνομοι μετανάστες φτάνουν χωρίς κόπο και προβλήματα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι πλέον θέμα των δουλεμπόρων να αναλάβουν την προώθησή τους στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να εισπράξουν την αμοιβή μερικών χιλιάδων ευρώ που εισπράτουν από κάθε ένα λαθρομετανάστη...

www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.