Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟΝ ΧΟΡΤΙΑΤΗ


Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή απαντά για τους λόγους της απουσίας εκπροσώπων της από τις εκδηλώσεις στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, κατά τη διάρκεια των οποίων αποδοκιμάστηκε ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Όπως αναφέρουν ενώ αρχικά η Χρυσή Αυγή είχε λάβει πρόσκληση, στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επικοινώνησε με την οργάνωση ζητώντας στους εκπροσώπους της να μην παρευρεθούν, ενώ ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη απέστειλε και ακυρωτική επιστολή, στην οποία σημείωνε πως είχε ενημερωθεί ότι προετοιμάζεται προβοκάτσια με έκτροπα, όπως σημείωσε. (Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν προγραμματίσει για το πρωί της Κυριακής μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.)

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:


Πριν από λίγες ημέρες η Νομαρχιακή Οργάνωση Θεσσαλονίκης έλαβε επίσημη πρόσκληση από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, η οποία μας γνωστοποιούσε ότι είμαστε επισήμως προσκεκλημένοι στο ετήσιο μνημόσυνο που γίνεται στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, εις μνήμην των 149 νεκρών από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Ωστόσο, την Παρασκευή το απόγευμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χορτιάτη, κ. Γεράνης Μιχάλης, ήρθε σε προσωπική επαφή μαζί μας, παρακαλώντας μας να μην παρευρεθούμε στο μνημόσυνο, διότι η πρόσκληση λόγω του πρωτοκόλου ναι μεν εστάλη σε όλα τα κόμματα, όμως δεν υπήρχε πρόθεση να αποσταλλεί στην Χρυσή Αυγή.

Ο ίδιος επίσης μας ενημέρωσε πως κατόπιν επικοινωνίας που είχε με την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε συμφωνία απόψεων με τις αστυνομικές αρχές, αφού κι αυτές είχαν τη «γνώμη» πως θα ήταν προτιμότερο να μην παρευρεθεί η Χρυσή Αυγή στην εκδήλωση, διότι υπάρχουν «πληροφορίες» περί προβοκάτσιας από μέλη της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η απάντηση μας ήταν σαφής και ξεκάθαρη, ζητώντας την ματαίωση της πρόσκλησης σε ΟΛΑ τα κόμματα, διαφορετικά η κατ᾽ εξαίρεση ακύρωση της πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πολιτικό εμπαιγμό απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που μας έδωσαν κοινοβουλευτική φωνή.

Ωστόσο, κάποιοι πίεζαν με κάθε τρόπο τους τοπικούς φορείς να τεθεί εκτός εκδήλωσης η Χρυσή Αυγή, ώστε τελικά να μας τηλεφωνήσει ο ίδιος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, για να μας ενημερώσει ότι μας έχει αποστείλλει μία ακυρωτική επιστολή.

Αν και υπάρχουν συγγενείς και πρόγονοι μελών μας που σκοτώθηκαν στον Χορτιάτη από τους Γερμανούς, η Χρυσή Αυγή ξεκαθαρίζει ότι δε θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, καθώς πρώτη εκείνη δε σέβεται τις υποδείξεις κανενός για το τι θα κάνει, αλλά και για να θαυμάσει η τοπική κοινωνία τους εκλεγμένους «δεξιούς» τοπικούς άρχοντες, τους έμμισθους αριστερούς «επαναστάτες» της ΕΡΤ (κ. Κούλογλου, ο οποίος θα παρευρεθεί ως κεντρικός ομιλητής) και την αστυνομία να νομιμοποιούν την εξωκοινοβουλευτική αριστερά που κινείται στα όρια της τρομοκρατίας και να παραβλέπει έναν πολιτικό σχηματισμό που εκπροσωπεί πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.