Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Ελληνόψυχοι τίμησαν την μνήμη των φονευθέντων απο τους Τούρκους Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού (βιντεο)Ολοκληρώθηκε η πορεία των μοτοσικλετιστών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποίησαν και φέτος στη μνήμη των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο των δολοφονηθέντων από τους Τούρκους, το 1996 ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού». Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρη Αγγελίδου.

Ακολούθησε πορεία προς το Οδόφραγμα της Δερύνειας και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού και στη συνέχεια στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων.

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας μετέβησαν επίσης μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Ανόρθωσης και του  ΕΛΑΜ και επέδωσαν ψήφισμα σε αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.


Σε δηλώσεις του ο Ξένιος Κασινίδης εκπρόσωπος Τύπου της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού» ανέφερε ότι «το τελευταίο σκέλος των εκδηλώσεων μας δηλαδή το σημερινό περιελάμβανε πορεία από όλα τα μέρη της ελεύθερης Κύπρου προς το Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου βρίσκονται οι τάφοι των δύο ηρώων. Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο χώρο θυσίας των ηρώων στο Οδόφραγμα της Δερύνειας». 

 Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κασινίδης είπε ότι το μήνυμα που στέλλεται σήμερα είναι ότι «η μνήμη των ηρώων μας παραμένει ανεξίτηλη, δεν θα σβήσει, δεν πρέπει να σβήσει και δεν πρέπει να αλλοιωθεί. Ηταν δύο αγνοί Ελληνες Κύπριοι οι οποίοι έδωσαν τα πάντα, δηλαδή τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας και για να απομακρυνθούν τα τουρκικά στρατεύματα», είπε.

Οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν την πορεία τους την Παρασκευή 3 Αυγούστου από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου και περνώντας από το Δημαρχείο Πάφου, την Πόλη Χρυσοχούς, τον Παχύαμο, τον Πύργο Τηλλυρίας, τον Αστρομερίτη, την Κοκκινοτριμιθιά και το Ακάκι κατέληξαν νωρίς το βράδυ στο Μάμμαρι.

Χθες Σάββατο οι μοτοσικλετιστές αναχώρησαν το πρωί από το Μάμμαρι και κατευθύνθηκαν προς τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως κατευθύνθηκαν προς το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου μέλη της «Πρωτοβουλίας Ισαάκ και Σολωμού» επέδωσαν υπόμνημα σε αντιπρόσωπο του ΟΗΕ.

 Χθες. 

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας έφτασε το πρωί η πορεία των μοτοσικλετιστών στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιούν και φέτος στη μνήμη των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν την πορεία απο την Πάφο και θα καταλήξουν απόψε στη Δερύνεια, πραγματοποίησαν σταθμό στη Λευκωσία, όπου κατέθεσαν στεφάνια στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα μνήματα.

Επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στο Λήδρα Πάλλας με το οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, παραπομπή σε δίκη όσων εμπλέκονται στις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού και άλλων Ελληνοκυπρίων στη νεκρή ζώνη.

Αύριο η Πρωτοβουλία Μνήμης πραγματοποιεί συγκέντρωση με συμμετοχή μελών της απο όλες τις επαρχίες στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου στις εννέα και τριάντα θα τελεστεί τρισάγιο στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.