Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ -ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Σοβαρά επεισόδια με τρεις τραυματίες σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής στο Αιτωλικό μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων της περιοχής.
Τα επεισοδια εγιναν όταν νεαροί Τσιγγάνοι άρχισαν να πετούν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα, εξοργίζοντας τους κατοίκους. Κάποιοι από αυτούς συγκεντρώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά γεφύρια της περιοχής, προς τον καταυλισμό των τσιγγάνων, κοντά στο Κέντρο Υγείας.
Τα πνέυματα οξύνθηκαν και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Στην συμπλοκή έπεσαν και πυροβολισμοί απο την πλευρά των Τσιγγάνων με αποτελεσμα να τραυματιστουν τρεις κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου.
Ανανεωση απο aerasnews:
Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να είναι το Αιτωλικό μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, με τις συμπλοκές μεταξύ κατοίκων της περιοχής και τσιγγάνων, που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.
Σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη και επικρατεί μια σχετική ηρεμία, όμως η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός αφού απ' ότι φαίνεται οι κάτοικοι δεν πρόκειται να ηρεμήσουν αν δεν λυθεί το θέμα που αντιμετωπίζουν με τις καθημερινές κλοπές και επιθέσεις που δέχονται από τους τσιγγάνους. Η αστυνομία έχει προσαγάγει κάποιους τσιγγάνους, τους οποίους έχει μεταφέρει στην ασφάλεια Μεσολογγίου όπου εξετάζονται για να βρεθούν οι υπαίτιοι των πυροβολισμών που χθες το βράδυ έπεφταν βροχή.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ατμόσφαιρα στο Αιτωλικό ήταν τεταμένη εδώ και πολύ καιρό,
όμως οι τελευταίες επιθέσεις ανήλικων τσιγγάνων σε ηλικιωμένους προκειμένου να τους αρπάξουν ότι είχαν πάνω τους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το Αιτωλικό χθες το βράδυ θύμιζε εμπόλεμη ζώνη με τους κατοίκους να έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας ρόπαλα και ξύλα για να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αφού όπως έλεγαν σε ιδιαίτερα έντονο ύφος αισθάνονται απροστάτευτοι. Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη καθώς είχαν φθάσει δυνάμεις από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Πάτρα και Ναύπακτο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στην αρχή του δεύτερου γεφυριού ενώ οι τσιγγάνοι βρίσκονταν στο δρόμο, τον οποίο απέκλεισαν στο ύψος του Κέντρου Υγείας, ανάβοντας φωτιές και καίγοντας λάστιχα. Μια διμοιρία των ΜΑΤ προσπαθούσε να αποτρέψει τους ντόπιους να κατευθυνθούν προς το μέρος των τσιγγάνων, αφού ήδη η συμπλοκή που είχε γίνει νωρίτερα είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Για αρκετές ώρες βρέθηκε στο χειρουργείο προκειμένου να του αφαιρεθούν τα σκάγια που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα, από τα όπλα των τσιγγάνων. Χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της πυροσβεστικής, αφού οι φωτιές που είχαν ανάψει οι τσιγγάνοι επεκτάθηκαν στα ξερά χόρτα στην κατοικημένη περιοχή.

Η αγανάκτιση των κατοίκων ήταν τόσο μεγάλη που τα έβαλαν ακόμα και με το δήμαρχο, ο οποίος δεν έδωσε το παρόν σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, καθώς και με την Εισαγγελέα η οποία επίσης δεν ήταν παρούσα. Αργά το βράδυ έφτασε στο σημείο και ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμαρούσης προκειμένου να συμπαρασταθεί στους κατοίκους, κάποιοι από τους οποίους τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Σε δηλώσεις του ο κ. Μπαρμπαρούσης υπογράμμισε ότι πρέπει η Πολιτεία «επιτέλους να ξυπνήσει και να κάνει το καθήκον της που είναι η ασφάλεια των πολιτών».

aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.