Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Παναγιώταρος: Στέλεχος της ΑΤΕ ειχε βγάλει 8 εκ. ευρώ στο εξωτερικό; Προβόπουλος : Είναι 10 τα εκ. ευρώ.



Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος απηύθυνε σήμερα τα εξής ερωτήματα στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Προβόπουλο στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής:
- Τι πρόκειται να γίνει με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δανειστεί τα κόμματα από την Αγροτική;
- Υπάρχει πρόβλεψη διακανονισμού των χρεών των αγροτών; Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η διαγραφή ΟΛΩΝ των αγροτικών χρεών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και επί καθεστώτος 21ης Απριλίου.
- Ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και τις θυγατρικές της;
- Υπάρχει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕ που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο εξωτερικό; 

H απάντηση Προβόπουλου:
Σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες πως έχει βγάλει σε τράπεζες του εξωτερικού, το ποσό των 10.000.000 ευρώ, αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος Ο κ. Προβόπουλος, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είπε πως: «Η ΤτΕ δέχθηκε καταγγελία, που ανέφερε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, πολύ υψηλόβαθμο, έβγαλε τους περασμένους μήνες δέκα εκατ. ευρώ. Αμέσως προχωρήσαμε στους σχετικούς ελέγχους. Δεν μπορώ να πω τα ευρήματα της έρευνας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές, για να ελεγχθεί η νομιμότητα των κινήσεων».

Χρυσή Αυγή - newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.