Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Άρχισε τις κωλοτούμπες ο ψευτοεπαναστάτης Τσίπρας: Ζητάει ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ του Μνημονίου και όχι “ακύρωση”!!!



Μια από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας προς τους Σαμαρά και Βενιζέλο για να σχηματιστεί κυβέρνηση ήταν να υπάρξει άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ουσιαστικά δηλαδή να καταγγελθεί η δανειακή σύμβαση και να μην υπάρχει Μνημόνιο.

Πριν από λίγο, όμως, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια ιστορική κωλοτούμπα. Αντί να ζητά ακύρωση του Μνημονίου όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες χρησιμοποιεί λεκτικούς ακροβατισμούς για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς.
Λέει χαρακτηριστικά στο επίμαχο σημείο για το Μνημόνιο: «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».
Κουβέντα για καταγγελία του Μνημονίου κι όχι μόνο αυτό. Ολόκληρη η επιστολή του είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο  ώστε είναι σαν να μην την έγραψε ο Τσίπρας. Λες και ξαφνικά ο Αλέξης αντιπαλεύει τον Τσίπρα. Έχει γραφτεί σε πολύ ήπιο τόνο σε πλήρη αντίθεση με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί κατά καιρούς για το Μνημόνιο, τους Ευρωπαίους, τη Μέρκελ κ.λπ. Μοιάζει με τον Γ. Παπανδρέου όπου όταν μιλούσε εντός Ελλάδας ήταν λιοντάρι που θα καταξέσκιζε τη Μέρκελ και στην Ευρώπη γινόταν αυτόματα γατούλα του καναπέ.
Έτσι και ο Τσίπρας, «πουλάει« επανάσταση εντός Ελλάδας και σε επιστολές του στο εξωτερικό μοιάζει περισσότερο με… Μνημονιακός.
Μάλιστα, η επιστολή του Τσίπρα είναι πολύ πιο λάιτ από αυτή που είχε στείλει με την υπογραφή του ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος με πιο δραματικούς τόνους και ζητούσε ξεκάθαρα επαναδιαπραγμάτευση κι όχι «να επανεξετάσουμε« κι άλλα τέτοια κόλπα. Ο δε Σαμαράς αυτά και περισσότερα τα έγραφε πριν την κατραπακιά των εκλογών κι όχι μετά. Εχει κι αυτό τη σημασία του.
 

4 σχόλια:

  1. ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ

    ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ. ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η κ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ 6ης ΜΑΪΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΟΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΘΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΙ ΣΑΣ ΚΩΒΕΙ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΙ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ". ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ", ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

      Διαγραφή
    2. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ,
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ,ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
      ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΩΡΑ.
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΣΧΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΙΣ
      ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ

      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ "ΚΥΡΙΟ" ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ: ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΩΣ ΨΕΥΤΕΣ. ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ALEXIS. ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.