Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΜΟΥΓΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"


Απονομή επάθλου στον αρχηγό της ομάδας που κατέκτησε την 5η θέση. Στα κασκόλ, αλλά και στο έπαθλο φιγουράρει ο ήλιος της Βεργίνας, τον οποίο χρησιμοποιούν πλέον παντού οι Σκοπιανοί.


Εξώφυλλο στο περιοδικό Fokus της FYROM, έγινε επιτέλους το εθνικιστικό παραλήρημα της χώρας, στο πρωτάθλημα χάντμπολ. Το μοναδικό αντιπολιτευόμενο ΜΜΕ σε μια χώρα που όλα τα ΄σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, αναφέρεται στο "solunsko pole" (Солунско поле), στην ψύχωση δηλαδή που έχει καταλάβει τους γείτονες, με την "πεδιάδα της Θεσσαλονίκης".
Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα Fokus των Σκοπίων αναλύει τους στίχους από τα τραγούδια των Σκοπιανών οπαδών. Η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι στίχοι είναι εθνικιστικοί και ξενοφοβικοί.
 Παράλληλα...
κάνει αναφορά στην επιστολή διαμαρτυρίας των Παμμακεδονικών Ενώσεων προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Η επιστολή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, διαμαρτύρεται εντόνως για την φωτογραφία του Αμερικανού διπλωμάτη Φίλιπ Ρίκερ με Σκοπιανούς φιλάθλους στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ στο Βελιγράδι. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ρωτάνε τον Αμερικανό πρόεδρο αν η παρουσία του Φίλιπ Ρίκερ σημαίνει ό,τι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις αλυτρωτικές διαθέσεις της ΠΓΔΜ που βρίσκονται στα τραγούδια των οπαδών της. H επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων αναφέρθηκε στα περισσότερα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.
Η 5η θέση που κατέκτησε η FYROM στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ, που διεξήχθη στη Σερβία, ηταν η αφορμή για να επαναλάβουν οι Σκοπιανοι τα γνωστά καραγκιοζιλίκια. 
Η ηγεσία της χώρας τίμησε τους αθλητές, κάτω από την "Αψίδα της Μακεδονίας", απονέμοντάς τους έπαθλα με τον "16άκτινο ήλιο της Βεργίνας" (κατά παράβαση της ενδιάμεσης συμφωνίας) και όλοι μαζί τραγούδησαν για μια ακόμη φορά το izlezi momce, δηλαδή τον αθλητικό εθνικό τους ύμνο, που λέει "σήκω γενιά του Γκότσε Ντέλτσεφ, να πάμε να πάρουμε την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης (solunsko pole). 

Δείτε το βίντεο με τα καραγκιοζιλίκια των Σκοπιανών:

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ,ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.