Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Όταν οι ''αναρχικοί'' εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μουσουλμάνους αδελφούς τους!!!



Την παραπάνω φωτογραφία τη βρήκαμε στο facebook και δεν αντέχουμε στον πειρασμό να μην τη σχολιάσουμε. Το σύνθημα είναι γραμμένο σε τοίχο χριστιανικής εκκλησίας. Και ας πούμε ότι έχουμε συνηθίσει τους αναρχικούς να βεβηλώνουν τους ορθόδοξους ναούς. Το να γράφουν σύνθημα αλληλεγγύης στους μουσουλμάνους όμως...ε σε αυτή τη περίπτωση είναι να σηκωθεί ο Μπακούνιν με τον Κροπότκιν από το τάφο και ν αρχίζει να τους παίρνει στο κατώπι!
Σε όσους έχουν γνώση της κατάστασης βεβαίως η σύμπραξη ''αναρχικών'' και μουσουλμάνων δεν είναι κάτι καινούριο. Κοινές πορείες ενάντια στο ''ρατσισμό και τη ξενοφοβία'' έχουν κάνει δεκάδες. Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ''αναρχικοί'' ανταλάσουν εξοπλισμό και τεχνογνωσία έχουν κάνει επίσης την εμφάνιση τους. Αλλά τέτοιο θράσσος να γράφουν σε χριστιανικό ναό ''αλληλεγγύη στους μουσουλμάνους αδερφούς'' πρώτη φορά βλέπουμε.

Είναι τέτοια η σύγχιση στο θολομένο μυαλό τους που πολλοί δε μπαίνουν  καν στον κόπο να αναρωτηθούν το αυτονόητο. Η αναρχία δεν αναγνωρίζει θρησκείες. Λέει ''κατω οι θρησκείες'' γιατί ''οι θρησκείες και τα ιερατία καταπιέζουν τους λαούς''. Πως έρχονται ''αναρχικοί'' και λένε ''ζήτω οι μουσουλμάνοι''; Δεν μπορεί να μην υπάρχει έστω κι ένας αναμεσά τους που να μην του πέρασε απ το μυαλό αυτή η απλοική σκέψη. Δε συζητάμε βέβαια να μπει κάποιος στο κόπο να σκεφτεί ότι οι ''μουσουλμάνοι αλελφοί'' δεν υπολογίζουν αναρχίες και ιδεολογίες αλλά το πως θα επικρατίσουν στον εκάστοτε τόπο που μεταφέρονται, θα επιβάλουν το νόμο της σαρίας και θα μεταβάλουν την καθημερινότητα στη δική τους πραγματικότητα που απέχει παρασάγγας από τις ιδέες της αναρχίας.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο παράδοξο οι ''αναρχικοί'' να υπερασπίζονται το δικαίωμα των ''μουσουλμάνων αδελφών'' να χτίζουν τζαμιά, να διαμαρτύρονται μαζί τους στο δήθεν σκισμένο κοράνι κτλ.

4 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.