Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ σε νέες αντιχριστιανικές περιπέτειες: Κυριακή χωρίς λειτουργία!Μετά τη διακοπή της εκπομπής «Αρχονταρίκι» του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, η κυβερνητική απόφαση περί κατάργησης της ΕΡΤ βγάζει από το πρόγραμμα και την καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες κυριακάτικη θεία λειτουργία!

Η αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης και το κλείσιμο της ΕΤ1 έχουν ως αποτέλεσμα την εξωφρενική απόφαση να πάψουν να μεταδίδονται τόσο η θεία λειτουργία όσο και διάφορες εκδηλώσεις της Εκκλησίας. Ως γνωστόν, το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης κάθε Κυριακή, από τις οκτώ έως τις δέκα και μισή το πρωί, συνδέεται με τον ιερό ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι, προσφέροντας στους πιστούς που δεν μπορούν να μεταβούν στην Εκκλησία την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τέλεση της λειτουργίας προεξάρχοντος, ως είθισται, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Το πρόγραμμα, που σημειώνει και σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης, παρακολουθούν παράλληλα μέσω της δορυφορικής οι ομογενείς στις τέσσερις άκρες του πλανήτη και έχει ιδιαίτερη απήχηση σε Αυστραλία, Αμερική, Αφρική και Ευρώπη.

Στα κλιμάκια της Εκκλησίας υπάρχει προβληματισμός καθώς, με την κατάργηση της ΕΤ1, αφαιρείται αυτόματα από το πρόγραμμα και η μετάδοση μιας σειράς λατρευτικών εκδηλώσεων από όλην την Ελλάδα.

Τα προγράμματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ωστόσο, δεν μπορούν να βρουν τηλεοπτική στέγη στη ΝΕΤ, με την αιτιολογία ότι το κανάλι έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν δύναται να καταργηθεί η ενημερωτική εκπομπή που είναι εκείνη την ώρα στον «αέρα» απέναντι από αντίστοιχα προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών. Από το περιβάλλον της ΕΡΤ, ωστόσο, τονίζεται ότι θα παραμείνει η μετάδοση της θείας λειτουργίας από την ΕΤ3, η οποία θα συνδέεται με ναούς της συμπρωτεύουσας.

Ωστόσο, κανείς δεν εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα το βλέπουν οι Ελληνες της ομογένειας μέσω δορυφόρου (εξαιτίας του τεράστιου κόστους της σύνδεσης) ούτε ότι θα υπάρχουν «ζωντανές» συνδέσεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, με ναούς απ' όλη την Ελλάδα.Κωνσταντίνα Γαρνέλη

1 σχόλιο:

  1. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΔΙΩΓΜΩΝ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.