Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Έχουν ξεσαλώσει οι τουρκολάγνοι.(1).



ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί το συγκεκριμένο όνομα και πολλοί είναι εκείνοι που αγνοούν τον άνθρωπο που έκανε την παραπάνω δήλωση. Ο Άλεξ Ρόντος λοιπόν ήταν «ειδικός σύμβουλος» του Γ. Παπανδρέου, την εποχή που ήταν υπουργός εξωτερικών. Θεωρείται από τους φανατικούς υπέρμαχους του ψεύδους της ελληνοτουρκικής «φιλίας» και η στενότατη σχέση με τον Γ. Παπανδρέου είχε κάποτε σχολιαστεί από τον Πάγκαλο («στο ΥΠΕΞ δεν μιλάνε ελληνικά…» κτλ) αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Πριν ενταχθεί στην ομάδα συμβούλων είχε διατελέσει σύμβουλος χρεωμένων χωρών στην Παγκόσμια Τράπεζα. Το βιογραφικό του Άλεξ Ρόντος είναι σίγουρα… βαρύ και το όνομά του επανέρχεται στο προσκήνιο (γιατί στο παρασκήνιο μάλλον δεν έλλειψε ιδιαίτερα…) με μια πρόσφατη συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ όπου ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι είδους «συμβούλων» έχουν κοντά τους οι «εθνοπατέρες» που έφτασαν την χώρα σε αυτό το χάλι

Περιμένετε μήπως στο εγγύς μέλλον μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο;

Σίγουρα όχι. Οι επιθετικές όμως ανακοινώσεις της Τουρκίας με εξέπληξαν ιδιαίτερα. Αυτές οι ανακοινώσεις πέραν του εκνευρισμού που προκάλεσαν σε κάποιους στην Ελλάδα και αλλού, δεν πιστεύω ότι έφτασαν στον στόχο τους. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν ιδιαίτερα.

Αργότερα ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και έκανε έκκληση για μετριοπάθεια… Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ο Παπανδρέου αναζήτησε τον Ερντογάν και βρήκε ένα δρόμο να επέμβει.

Πιστεύω πως το Αιγαίο θα μετατραπεί σε μια κοινή τουριστική αγορά. Οι Έλληνες και οι Τούρκοι θα ανεβαίνουν στα πλοία και θα πηγαίνουν για μια μέρα ή για το Σαββατοκύριακο στην απέναντι πλευρά. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανόητοι κανονισμοί για την βίζα, θα μπορούσαμε αυτό να το κάνουμε από τώρα.

Ως επίλογο (αν και ο Άλεξ Ρόντος τα είπε ΟΛΑ), διαβάστε τι γράφει σχετικά με τον Άλεξ Ρόντος η ιστοσελίδα onalert.gr: «Η μεγαλύτερη σημασία αυτών που έκανε ο Ρόντος όμως είναι ότι αποτελεί έναν από τους πατέρες της ¨διαδικασίας προσέγγισης¨ αυτού του σημείου καμπής στις διμερείς σχέσεις, που άρχισε με την στήριξη που παρείχε η Ελλάδα μετά τον σεισμό της 17-8-1999 με εργασίες έρευνας-διάσωσης και βοήθειας, και συνεχίστηκε μέχρι την εποχή που οι Τζεμ και Παπανδρέου άφησαν να πετάξουν στον αέρα περιστέρια ειρήνης.

Δεν θα ήταν λάθος αν λέγαμε πως και η κυβέρνηση Παπανδρέου στην εξωτερική πολιτική ακολουθεί τα ίχνη του Άλεξ Ρόντος, έστω και αν αυτός δεν μετέχει ενεργά στην κρατική ιεραρχία. Για αυτό για να αντιληφθεί κάποιος τις κινήσεις της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, οι αναλύσεις του Ρόντος είναι πολύ σημαντικές. Εν συντομία ο Ρόντος είναι το μαύρο κουτί της Ελλάδας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.