Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πού είναι η Αστυνομία κύριε Παπουτσή;



Είναι προκλητική ειρωνεία να φέρεις τον τίτλο του υπουργού ...Προστασίας του Πολίτη μετά το ειδεχθές έγκλημα στην Γλυφάδα. Για ποια προστασία μιλά η συνταγμένη πολιτεία που ξέρει μόνο να επιβάλλει δυσβάστακτους φόρους και σε ποιον πολίτη αναφέρεται; Η εισβολή κακοποιών σε σπίτια (ότι πιο ιερό υπάρχει σε μια κοινωνία), δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο.
Εδώ και καιρό, κάθε νύχτα, εγκληματίες εισβάλουν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες αρπάζουν περιούσιες, απειλούν ζωές και κακοποιούν ανθρώπους. Μόνο που αυτή τη φορά η αγριότητα ξεπέρασε κάθε όριο, έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και έφθασε στην δημοσιότητα.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μια κατάσταση που εκ των πραγμάτων ευνοεί την έξαρση της εγκληματικότητας. Η Αστυνομία όφειλε να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να προλάβει την κατάρρευση της έννομης τάξης. Η προστασία της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας του πολίτη θα έπρεπε να είναι η μεγάλη προτεραιότητα.
Μόνο που έγινε  ακριβώς το αντίθετο...

Η Αστυνομία δεν υπάρχει παρά μόνο για να εμποδίζει τους αγανακτισμένους του Συντάγματος να διαδηλώσουν, απειλώντας και προπηλακίζοντας γονείς με παιδιά στην αγκαλιά. Πού βρέθηκαν 7.000 Αστυνομικοί οι οποίοι εστάλησαν στην Θεσσαλονίκη για να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης από τους απεργούς, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχουν για να υποστηρίξουν το πρόγραμμα «αστυνομικοί της γειτονιάς» που η ίδια κυβέρνηση εξήγγειλε;

Τι απέγινε  η επιχείρηση «ανακατάληψης του κέντρου της Αθήνας» το οποίο παραμένει  γκέτο αλλοδαπών με οδυνηρές επιπτώσεις στο εμπόριο και τον τουρισμό της πρωτεύουσας και κάνει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής μία  διαρκή περιπέτεια;

Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην Αθήνα και την περιφέρεια όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Η Αστυνομία με την έννοια της ασφάλειας του πολίτη δεν υφίσταται. περιπολικά δεν υπάρχουν, ή «Άμεση Δράση» έχει υποβαθμιστεί, η «Ασφάλεια» καταργήθηκε στην πράξη, βενζίνη για περιπολίες  με το σταγονόμετρο, υποστελέχωση όλων των κρίσιμων υπηρεσιών και τους τελευταίους μήνες χάθηκε από τους δρόμους ακόμη και η ομάδα «Δίας» που έδινε μια εικόνα στοιχειώδους αστυνομικής παρουσίας.

Δυστυχώς μόνο με τον «κοριό»της ΕΥΠ αστυνόμευση δεν γίνεται.

Ο κ. Παπουτσής φέρει μεγάλη πολιτική ευθύνη γιατί δεν πρόλαβε την έξαρση της εγκληματικότητας. Επέλεξε να διαθέτει τις αστυνομικές ομάδες σε υπηρεσίες προστασίας από τον πολίτη και όχι προστασίας του πολίτη. Έβαλε λάθος προτεραιότητες, έδειξε οργανωτική αδυναμία και επιμένει να συγκαλύπτει τα λάθη του με επικοινωνιακά τεχνάσματα, επικαλούμενος το αντιστασιακό παρελθόν του.

Πριν από λίγο καιρό τον είδαμε στην Βουλή σ’ ένα προσωπικό ξέσπασμα: «μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου»είπε ο κ. Παπουτσής υπονοώντας ότι κινδυνεύουν από τους εχθρούς του «συστήματος»με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πολύ σωστό, μόνο που το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τον δυστυχισμένο πατέρα και σύζυγο που βρέθηκε προχθές αντιμέτωπος με τα «καλάσνικοφ» μέσα στο σπίτι του στην Γλυφάδα.

Και αυτό είναι ευθύνη και υποχρέωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.