Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η διάλυση της μεσαίας τάξης από τους νεοταξίτες.



Το έχουμε ξαναπεί ότι στρατηγικός στόχος των Νεοταξιτών είναι η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης - δικτατορίας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να αποδομηθούν τα έθνη. Για να αποδομηθούν τα εθνικά κράτη απαραίτητο βήμα είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης.  Η μεσαία τάξη αποτελεί την ραχοκοκαλιά μιας κοινωνίας. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι για να λειτουργήσει το πολίτευμα είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας πλατιάς μεσαίας τάξης καθώς αν υπάρχουν λίγοι που είναι πολύ πλούσιοι και πάρα πολλοί που είναι πολύ φτωχοί αυτό θα οδηγούσε αναμφίβολα είτε στην ολιγαρχία είτε στην οχλοκρατία.

Η μεσαία τάξη λοιπόν είναι αυτή που με την παρουσία της απορροφά τους κραδασμούς από τον ανταγωνισμό των άλλων δύο τάξεων και λειτουργεί σαν αμορτισέρ και είναι η τάξη αυτή που παραδοσιακά διαπαιδαγωγεί τα τέκνα της με τις αξίες της πατρίδας και της θρησκείας και της οικογένειας (αυτά για την ελληνική μεγαλοαστική τάξη είναι μικροαστικά....).   

Στην χώρα μας η μεσαία τάξη έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στην οικονομία καθώς το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι αυτό που λέμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με την πολιτική του μνημονίου που μας επέβαλαν οι ξένοι δανειστές η μεσαία και μικρή επιχείρηση οδηγείται στο κλείσιμο. Για το 2011 και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΓΣΕΒΕ 250.000 επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν λουκέτο.

Την ζοφερή αυτή πραγματικότητα την γνωρίζει όποιος κάνει μια βόλτα από το κέντρο της Αθήνας .Κλειστές επιχειρήσεις ακάλυπτες επιταγές απληρωτοι λογαριασμοί και κατήφεια. Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς. Η καταστροφή της μεσαίας τάξης στην χώρα μας άρχισε με την κυβέρνηση Σημίτη όταν κάναμε Εθνικό μας στόχο την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ.

Πράγματι μπήκαμε στο ΕΥΡΩ αλλά καταστρέψαμε την παραγωγική μας βάση και τις εξαγωγές μας για να πάρουμε δανεικά με 1% από την ΕΚΤ. Η συνέχεια είναι γνωστή δανεικά, δανεικά, δανεικά και στο τέλος μνημόνιο.     

Η διάλυση της μεσαίας τάξης αποτελεί κεντρική επιλογή των Νεοταξιτών παγκοσμίως. Άσχετα αν οι Αμερικάνοι μιλάνε για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα  στην πραγματικότητα είναι υποκριτές. Οπου μιλάνε για Δημοκρατία και ελευθερία εννοούν την ασυδοσία των τραπεζών και των πολυεθνικών.

Το έχουμε ξαναπεί οι παγκοσμιοποιητές θέλουν ένα κόσμο ''ελεύθερο'' από ό,τι τους περιορίζει ώστε να διακινούν τα κεφάλαιά τους και να μπαίνουν σε μια χώρα και να αλωνίζουν. Να γιατί το Εθνικό κράτος είναι εμπόδιο για τα συμφέροντά τους.

Διότι συνεπάγεται σύνορα, δασμούς, φόρους, θεσμούς και δημοκρατία και όλα αυτά είναι ''κακά '' πράγματα για την ελίτ και ειδικά η δημοκρατία στον βαθμό που δεν είναι ελεγχόμενη γιατί πάντα μπορεί να  ξεπεταχτεί κάποιος Τσέβες ή κάποιος Κίρτσνερ μέσα από την κάλπη και να τους χαλάσει τα σχέδια.      

Όλοι αυτοί οι θεωρητικοί του καπιταλισμού οι νεοφιλελεύθεροι μας τάζανε ευημερία και μας φέρανε τα χρέη και την προλεταριοποίηση. Στην πραγματικότητα Καπιταλισμός και κομμουνισμός καταλήγουν   στο ίδιο τέρμα. Στον   μεν Κομμουνισμό στα παίρνει όλα το κράτος στον δε καπιταλισμό στα παίρνουν όλα οι τράπεζες.

Πρακτικά και στα δύο συστήματα προλετάριος καταλήγεις, δηλαδή άνθρωπος χωρίς ιδιοκτησία εξαρτώμενος αποκλειστικά από την εργασία σου την οποία και πουλάς σε όλο και πιο ανασφαλείς συνθήκες.

Στην Ελλάδα  το βιώνουμε αυτό τώρα που καταργούνται εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών και θα το νιώσουμε καλά όταν η τρόικα βάλει χέρι και στα σπίτια μας. Γιατί τι άλλο αποτελεί η ειδική εισφορά στα ακίνητα που προωθεί η νεοταξίτικη κυβέρνηση Παπανδρέου; 

Τι άλλο από  μια μορφή δήμευσης περιουσίας. Κατα τον κ. Ράιχενμπαχ τον τοποτηρητή του Βερολίνου στην χώρα μας είναι αφύσικο οι Έλληνες να είμαστε ιδιοκτήτες οικίας σε ποσοστό 85%, το μεγαλύτερο σ όλη την Ευρώπη, όταν Γάλλοι και Γερμανοί μένουν στο νοίκι. Καταλάβατε τι θέλει να πει ο ''ποιητής'';                 

Στην Ελλάδα η πλατιά μεσαία τάξη ήταν για δεκαετίες ο θεματοφύλακας της κοινωνικής   συνοχής και ευημερίας. Εμποροι βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, μικροί ιδιοκτήτες όλοι αυτοί στήριξαν την ρημαγμένη μας πατρίδα μετά τον πόλεμο και πίστεψαν σε μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους και ουσιαστικά έφτιαξαν την Ελλάδα του 2οοο.Ολοι   αυτοί σήμερα   βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται από την επέλαση της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.     
  
Αν  αφήσουμε την ΝΕΑ ΤΑΞΗ να περάσει σύντομα θα βλέπουμε στις Ελληνικές ταινίες την ζωή που είχαμε και θα αναπολούμε τις εποχές που ήμασταν κράτος και τα παιδιά μας έπαιζαν με ασφάλεια στις πλατείες.

Αν αφήσουμε την ΝΕΑ ΤΑΞΗ να περάσει οι περιουσίες μας και τα υπάρχοντά μας σύντομα θα περιέλθουν υπό την κατοχή τραπεζών και πολυεθνικών εταιρειών. Αν αφήσουμε την ΝΕΑ ΤΑΞΗ θα χάσουμε και την Εθνική μας κυριαρχία και τον τρόπο ζωής μας.Το ερώτημα είναι θα τους αφήσουμε;

Του Γιώργου Σταφυλά

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.