Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Νέα επίθεση Γ.Παπανδρέου κατά των διαδικτυακών ΜΜΕ.

Nέα επίθεση ενός πρώην φανατικού υποστηρικτή του διαδικτύου, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά των διαδικτυακών ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησε ότι "στήνουν καταστάσεις". Με αφορμή την παρατήρηση της βουλευτού Τόνιας Αντωνίου ότι υπάρχει θέμα επαφής της κυβέρνησης με την κοινωνία, διοχετεύεται κι ένας ενδιαφέρον διάλογος ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στην Τ.Αντωνίου:

Όταν η δεύτερη καυτηρίασε το βίντεο με τα ... επιτεύγματα του 20μήνου και την εν συνεχεία επίθεση του επικοινωνιακού τομέα της κυβέρνησης στα Μέσα Ενημέρωσης του διαδικτύου, τονίζοντας ότι «η Πνύκα σήμερα είναι το Internet», ο Γ.Παπανδρέου παρατήρησε ότι μέσω του Internet διακινούνται και «στημένες» καταστάσεις. Με αυτό το τρόπο προσπάθησε να δικαιολογήσει την επίθεση της κυβέρνησης στα ΜΜΕ του διαδικτύου την Κυριακή το βράδυ.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει υποφέρει από το διαδίκτυο, το οποίο απλώς δεν ελέγχει. και στο οποίο ενώ παλαιότερα εμφανιζόταν πολύ ισχυρή σήμερα αδυνατεί να συγκρατήσει τον χείμαρρο κριτικής που ξεχύνεται κάθε δευτερόλεπτο μέσα από αυτό και διαμορφώνει γνώμη. Ακόμα και τα τηλεοπτικά δίκτυα μοιάζουν αδύναμα ή σύρονται από το διαδίκτυο, η διείσδυση του οποίου "στόμα με στόμα" καλύπτει πλέον σχεδόν το 100% του ελληνικού πληθυσμού.

Δηλαδή ακόμα και το τμήμα του πληθυμσού που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (και εξακολουθεί να είναι το 50% περίπου) ενημερώνονται από την διάχυση των ειδήσεων σε αυτό.

Tο διαδίκτυο έχει εξελιχθεί στο κορυφαίο μέσο ενημέρωσης της Ελλάδας σήμερα και παίζει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα καθώς είναι μια αυτοδιαχειρίσιμη δύναμη η οποία δεν υπόκειται σε κανενός είδους πολιτικό έλεγχο, αφού βασίζεται στο πιο ισχυρό στοιχείο μιας δημοκρατικής κοινωνίας: Την διαδραστική επικοινωνία.

To defencenet.gr που έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο μέσο ενημέρωσης με 330.000 άμεσους αναγνώστες και τουλάχιστον 1.000.000 από αναδημοσιεύσεις των ειδήσεων του σε blogs, sites, την τηλεόραση κλπ (πρακτικά για το περιεχόμενο μιας κύριας είδησης στο defencenet.gr, ενημερώνεται απευθείας ή εμμέσως ("στόμα-με-στόμα") βρίσκεται κυριολεκτικά "στο μάτι του κυκλώνα" σε ότι αφορά τις διαθέσεις της κυβέρνησης και αυτό το ζούμε καθημερινά με διάφορους τρόπους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.