Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΠΟΥ Η ΚΑΝΕΛΛΗ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 4 ΜΠΟΥΝΙΕΣ.


ΙΣΟΒΙΑ ΗΘΕΛΕ Η ΓΑΡΟΥΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΩΟ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ - ΠΑΥΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ.
Στα μαλακά ρίχνει ο εισαγγελέας τον Κασιδιάρη για το χτύπημα στην Κανέλλη .Αγόρευση Εισαγγελέα :
"H πράξη του κατηγορουμένου ήταν απαράδεκτη. Επρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκροτηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση . Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο, άλλα για να ορίσουμε την πράξη νομικά χει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική Δίωξη".

Στην απολογία του για το χτύπημα στην Λιάνα Κανέλλη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως είχα μία άσχημη στιγμή και ότι δεν γρονθοκόπησε τη βουλευτή του ΚΚΕ.
Ο βουλευτής της ΧΑ είπε πως δεν υπήρξαν γροθιές. Ηταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δυο στον αέρα, ενώ πρόσθεσε πως ένας άνδρας δεν σηκώνει πότε το χέρι του να χτυπάει μια γυναίκα.
Η απολογία Κασιδιάρη
Θα αναφερθώ μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Οχι ένας άνδρας δεν σηκώνει πότε το χέρι του να χτυπάει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμή. Και δυστυχώς εμφανίζομαι ως άνδρα που χτυπάει γυναίκες πολλές φορές σκέφτηκα ότι έπρεπε να φύγω από τη εκπομπή. Με την Ρένα Δούρου είχα μια ακραία αντίδραση. Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα. Δεν υπήρξαν γροθιές. Ηταν μόνο ένα χαστούκι στο μάγουλο και δυο στον αέρα. Ηταν μια λανθασμένη ενέργεια, αλλά για να κριθώ πρεπε προηγουμένως να δείτε ποια ήταν ξ κίνηση που με έφερε σε αυτό το σημείο.
Εισαγγελέας: τι κάνατε μετά το περιστατικό;
Κασιδιάρης: έφυγα. Ούτε χτύπησα κανέναν ούτε τίποτα.
Εισαγγελέας: προσπαθήσατε να έρθετε σε επαφή με την κ.Κανελη;
Κασιδιάρης: όχι βρήκα τοίχο απέναντι μου.
Εισαγγελέας: γιατί δεν ζητήσατε μια συγγνώμη;
Κασιδιάρης: Θα ζητούσα αν δεχόμουν μια συγγνώμη.
Τι είπε ο μάρτυρας υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη
Ο Σωκράτης Τσαντίρης, ιδιώτης ιατροδικαστής ήταν μάρτυρας υπεράσπισης Κασιδιαρη και είπε το συγκεκριμένο χτύπημα θα μπορούσε να επιφέρει μόνο απλή σωματική βλάβη. Δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αιμάτωμα. Ολωσδιόλου ελαφριά ασήμαντη βλάβη θα μπορούσε να προκαλέσει....
ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΕΙΔΕ Η ΓΑΡΟΥΦΩ....
Με την κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής, άρχισε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Ηταν σε κατάσταση αλλόφρονα», είπε η Λιάνα Κανέλλη. «Φώναζε, άρχιζε να βρίζει τη Δούρου. ''Δεν μιλάω με φασισταριά'', του είπα. Αρχισε να τρέμει, αρπάζει ένα ποτήρι νερό και το πετάει στη Δούρου. Θαρρώ ότι το ποτήρι ράγισε. Είναι δίπλα μου. ''Τι κάνεις εκεί, μωρέ;'', του λέω και μετά είδα τον ουρανό με τ' άστρα. Τρώω τέσσερις μπουνιές. Μία, δύο, τρεις, τέσσερις. Με χτύπησε με όλη του τη δύναμη. Ημουν καταμέλανη. Μετά άρχισα να φωνάζω. Εκείνος έφυγε αμέσως. Εζησα ενάμιση μήνα κάνοντας ενέσεις. Δεν μπορούσα να σταθώ. Δεν σκόπευα να κάνω μήνυση. Από μόνη της η πράξη ήταν εξευτελιστική. Μετά ήρθε το Πέραμα, ο φόνος του Φύσσα και αποφάσισα να κάνω μήνυση», συμπλήρωσε η βουλευτής του ΚΚΕ.


Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟ-ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ "ΕΙΔΕ" ΕΞΟΓΚΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ (ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ)
«Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Ηλίας Κασιδιάρης τηλεφωνικά, αμέσως μετά το επεισόδιο στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. 
Αυτό κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γιώργος Παπαδάκης, «οικοδεσπότης» της εκπομπής κατά την οποία σημειώθηκε η επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.
Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ότι αμέσως μετά το περιστατικό, όπως του είπαν οι συνεργάτες του, ο κατηγορούμενος, υπό απειλές που εκτόξευε, προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, φωτογραφίζοντας παράλληλα συντελεστές της εκπομπής. Ο κ. Παπαδάκης είπε επίσης στο δικαστήριο πως οι συνεργάτες του τού είπαν πως άκουσαν τον Ηλία Κασιδιάρη να τηλεφωνεί και να ζητά «ενισχύσεις» από τον «αρχηγό». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η κ. Κανέλλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα κάτω από το μάτι.
Αναφερόμενος στα χτυπήματα που μπροστά του είχε δεχθεί «ζωντανά» η κ. Κανέλλη, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ήταν πολύ έντονα, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς αν επρόκειτο για χαστούκια ή γροθιές. «Ηταν χαστούκια ή γροθιές;», τον ρώτησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου και ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Ηταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα».
Στην κατάθεσή του ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Αντώνης Παπαδάκης είπε ότι μόλις είδε το περιστατικό από το «κοντρόλ» κατέβηκε αμέσως στο πλατό. Όπως ανέφερε, στον διάδρομο είδε τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στην προσπάθειά του να φύγει χτυπούσε με τον αγκώνα του όποιον συναντούσε.
Το δικαστήριο αποφάσισε πριν από λίγη ώρα να δει το επίμαχο βίντεο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να επισημαίνει τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι δικαστές, καθώς δεν υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή στη Δικαιοσύνη.
iefimerida