Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Έμμεση δικαίωση της Χρυσής Αυγής και του πολιτικού κρατούμενου Ηλία Κασιδιάρη

Ώπα! Βόμβα από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ουσιαστικά δικαιώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Ξεπατικώνω εδώ το ρεπορτάζ από τον Στόχο
http://www.stoxos.gr/2015/02/blog-post_7055.html
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, αποτελεί η απόφαση - σταθμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες δύναται να χρησιμοποιηθεί η κρυφή κάμερα.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης [ΕΔΑΔ]δικαίωσε τέσσερις Ελβετούς δημοσιογράφους, οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλουν χρηματικά πρόστιμα για τη χρήση κρυφής κάμερας
Στην απόφαση με την οποία καταδικάζουν την προσπάθεια της Ελβετίας να εμποδίσει την άσκηση της συγκεκριμένης πρακτικής, οι δικαστές αποφάνθηκαν πως λόγοι δημόσιου συμφέροντος επιτρέπουν τη χρήση μέσων καταγραφής. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης δικαίωσε τέσσερις δημοσιογράφους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι στην Ελβετία και κλήθηκαν να καταβάλουν χρηματικά πρόστιμα λόγω ενός τηλεοπτικού ρεπορτάζ με κρυφή κάμερα το 2003, μέσω του οποίου κατήγγειλαν τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον τομέα των ασφαλίσεων.


Πατήστε εδώ για διαβάσετε το σκεπτικό της απόφασης του ΕΔΑΔ...

Η ετυμηγορία του ΕΔΑΔ έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου στη Βρετανία, όπου δημοσιογράφοι της εφημερίδας Daily Telegraph και του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 αποκάλυψαν, μέσω κρυφής κάμερας, τη δράση δύο βουλευτών, οι οποίοι δέχτηκαν να μεσολαβήσουν -έναντι αδράς αμοιβής- για την προώθηση επιχειρηματικών σχεδίων ψεύτικης κινεζικής εταιρείας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται στην Ελλάδα η απαγόρευση της χρήσης κρυφής κάμερας, ενός μέσου που είχε βοηθήσει κατά το παρελθόν να έρθουν στη δημοσιότητα πολλές περιπτώσεις διαφθοράς στο Δημόσιο. Με βάση τον τυποκτόνο νόμο που βρίσκεται σε ισχύ, σ' ένα αντίστοιχο σκάνδαλο χρηματισμού βουλευτών, απλά θα κατακρίναμε την παράνομη λήψη των αποδεικτικών στοιχείων...







Αμάν! Και τώρα κ. Αθανασίου μου τι γίνεται?
Διότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί δικαστικό προηγούμενο κι άμα τη γράψετε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, θα γίνωμε νούμερο εις τας Ευρώπας όλοι μαζί...
Άσε που το ένα φέρνει το άλλο.

Διότι κ. Παναθηναϊκάκια μου, αν δεχτείτε το βιντεο Μπαλτακου, τοτε θα πρεπει να δεχτειτε και την ωμη παρεμβαση του πρώην πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη. Στην περίπτωση αυτή όμως εσείς και οι κυρίες "θεούσες", θα είσαστε καταγέλαστοι.
Κι άντε μετά να διεξάγεις τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που θα έρχονται εδώ οι Γιαπωνέζοι και θα βγάνουν εισιτήριο, για τη δίκη, για να γελάσει λίγο το χειλάκι τους.

Για δε ρε τι τραβάμε κι εμεις οι διαπλεκόμενοι. Δεν μας έφταναν τα δικά μας, έχουμε και τους κωλοευρωπαίους. Οι οποίοι αγνοούν ότι έχωμε πλέον κυβέρνηση της πρώτης μας φοράς αριστεράς, η οποία ακούει για Χρυσή Αυγή και νομίζει ότι έφτασε εδώ ο Φρέντυ Κρούγκερ.
Τι άλλο να πω?
Άσε δεν λέω τιποτα.
Γιατι έτσι και με καταγράψει εμένα η σύντροφος μου να ξενοπηδάω, άντε μετά να δεχτεί η κάθε κυρία Γκουτζαμάνη ότι φταίει αυτή επειδή δημοσιοποίησε προσωπικά μου στοιχεία, για να με χωρίσει!
['Εχει και στραβά της η υπόθεση - ναι?]  

http://panusis.blogspot.gr/