Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ...


...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΠΟΥ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΑ  ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ. 
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Η ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΩ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ.
Οι Τζιχαντιστές κατέστρεψαν συλλογή αρχαίων αγαλμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μοσούλης (βίντεο) :

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν στο βόρειο Ιράκ μια συλλογή αγαλμάτων και γλυπτών ηλικίας χιλιάδων ετών, σύμφωνα με ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Διαδίκτυο εξ ονόματος της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Tο βίντεο δείχνει τα αγάλματα, κάποια από τα οποία σύμφωνα με ειδικούς χρονολογούνται από την Ασσυριακή εποχή τον 7ο αιώνα π.Χ., να καταστρέφονται με βαριοπούλες. Ένας άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο

λέει ότι τα καταστρέφουν επειδή προάγουν την ειδωλολατρία.

«Ο προφήτης μάς διέταξε να ξεφορτωθούμε τα αγάλματα και τα λείψανα. Οι σύντροφοί του έκαναν το ίδιο όταν κατέλαβαν χώρες μετά από εκείνον», είπε ο άνδρας.

Τα αντικείμενα που καταστράφηκαν φαίνεται να προέρχονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μοσούλης, πόλη την οποία το ΙΚ κατέλαβε τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ένας πρώην εργαζόμενος σε αυτό.
Πηγή: ΑΜΠΕ