Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΗΡΥΞΕ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" Ο ΓΛΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ...ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΒΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. 
Μανώλης Γλέζος ¨Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό¨
Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του, στο οποίο κατακεραυνώνει τη μέχρι τώρα στάση, ζητά συγνώμη από το λαό γιατί συνήργησε στην ψευδαίσθηση όπως γράφει και καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν.
Μετονομάζοντας την Τρόικα σε θεσμούς, το μνημόνιο σε συμφωνία και τους δανειστές σε εταίρους είναι όπως όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, γράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες.
Σε αυτό, ο κ. Γλέζος σημειώνει ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν άλλαξε και επισημαίνει ότι ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή της για κατάργηση της Τρόικα. «Κρίμα και πάλι κρίμα», προσθέτει και συνεχίζει:
«Από την πλευρά μου ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση».
Ο κ. Γλέζος καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν σε έκτακτες συνελεύσεις όλων των βαθμίδων των οργανώσεων αν συμφωνούν με αυτή την κατάσταση, ενώ απορρίπτει το επιχείρημα ότι σε μία συμφωνία πρέπει να γίνει υποχώρηση.

Ο Γλέζος δεν είναι καλά πληροφορημένος, απαντά η κυβέρνηση

«Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού». Αυτό απαντά η κυβέρνηση στο σκληρό άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά το οποίο άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του


Στο πλευρό του Μανώλη Γλέζου τάσσεται η Σοφία Σακοράφα, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter.
Η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε με νόημα πως “Ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου. Δεν έχουμε καμία πολιτική νομιμοποίηση για να πράξουμε το αντίθετο”, συμφωνώντας με το άρθρο του Μανώλη Γλέζου, χωρίς να αναφέρεται άμεσα σε αυτό.

Παπαδημούλης: Αυτή την ώρα πρέπει να είναι δίπλα, όχι απέναντι στην κυβέρνηση
Τη δική του απάντηση στον Μανώλη Γλέζο έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter κι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Αγαπώ και σέβομαι τον Μανώλη Γλέζο, αλλά δεν συμφωνώ. Τούτη την ώρα χρειάζεται να είναι δίπλα και όχι απέναντι στην νέα κυβέρνηση και τον Τσίπρα», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.
iefimerida - dexiextrem