Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ : ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΛΛΑ TON ΒΑΖOYN ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΡΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;
Χλευασμός στους πολίτες η υποψηφιότητα Μπαλάσκα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς – οργή στην τοπική κοινωνία.
Ένα μίνι πολιτικό σεισμό με απρόβλεπτους κραδασμούς προκάλεσε στους ψηφοφόρους της ΝΔ η είδηση εισόδου του Βαγγέλη Μπαλάσκα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.
Και τούτο διότι το πολιτικό παρελθόν του υποψήφιου σήμερα βουλευτή στο ν. Κιλκίς βαρύνεται από ποινικά αδικήματα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν εκδικαστεί με καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον του.

Στο ν. Κιλκίς η κοινή γνώμη είναι διχασμένη. Τα πολιτικοποιημένα στελέχη του νομού εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη συμμετοχή Μπαλάσκα στον εκλογικό συνδυασμό και επιρρίπτουν ευθύνες στην τοπική κομματική οργάνωση για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε σωστά τον κομματικό μηχανισμό της Συγγρού. ‘’Το κόμμα παραπλανήθηκε αλλά η ζημιά έχει γίνει’’ υποστηρίζουν. Ένα μικρό δείγμα αυτής της ζημιάς είναι και η διάθεση αποστασιοποίησης ενεργών μελών από την εκλογική διαδικασία με το επιχείρημα ότι η παράταξη δε σέβεται τον κόσμο της με το να του σερβίρει υποψήφιους – κατάδικους!
Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά άσχημο. Επικρατεί κατήφεια και βαθύς προβληματισμός για το πόσο ένα ψηφοδέλτιο με την προβληματική σύνθεση που έχει η παρουσία του κ. Μπαλάσκα μπορεί να ψηφιστεί από τη βάση της ΝΔ. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η δεξαμενή των ψηφοφόρων δεν έχει πλέον και μεγάλα αποθέματα για να αναπληρώσει τις ζημιές από αυτή την κακή εξέλιξη.
Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μπαλάσκα είναι το μεγάλο αγκάθι της ΝΔ στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου
Ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Κιλκίς για λίγους μήνες (το μεγαλύτερο μέρος της Καλλικρατικής περιόδου υπήρξε λόγω καταδικαστικής απόφασης εν αργία Δήμαρχος) έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τη Δικαιοσύνη.
Πέρσι το Φεβρουάριο το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον πρώην Νομάρχη σε φυλάκιση δύο χρόνων, με τριετή αναστολή για την περιβόητη υπόθεση των πάσο στα ΑΜΕΑ στην οποία ενεπλάκη και το ΚΤΕΛ Κιλκίς
Η υπόθεση αφορούσε την έκδοση πλαστών αναπηρικών πάσο από τη Νομαρχία Κιλκίς με ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο γύρω στο 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, από την τότε νομαρχία είχαν εκδοθεί επί μια διετία βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίων αναπηρίας σε 10.211 ΑΜΕΑ, τη στιγμή που ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν πέντε φορές μικρότερος. Το ΚΤΕΛ είχε χρηματοδοτηθεί με 1,1 εκατ. ευρώ για τα μειωμένα εισιτήρια, ποσό το οποίο τελικώς επιστράφηκε.
Θυμίζεται ότι στον κ. Μπαλάσκα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών πρωτοδίκως και στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ φυλάκιση επτά ετών, ποινές που εξαγοράστηκαν.
Ανοιχτός προς δικαστική διερεύνηση παραμένει και ο φάκελος των απευθείας αναθέσεων έργων, τα γνωστά 45αρια, με μεγάλες οικονομικές απώλειες και πάλι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο κ. Μπαλάσκας απασχόλησε και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Κλήθηκε σε απολογία μετά από διενεργηθέντα έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε το οποίο και του καταλόγισε ένα ιδιαιτέρως τσουχτερό πρόστιμο της τάξης των 200.000ευρώ.
Οι περιπέτειες του κ. Μπαλάσκα με τη Δικαιοσύνη, φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.
Παραπέμπεται πάλι για κακούργημα! Το κακούργημα αφορά ψευδή δήλωση του πόθεν έσχες του ιδίου και της συζύγου του, όταν ήταν Δήμαρχος. Το φερόμενο ως δηλωθέν εισόδημα αγγίζει σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 700.000ευρώ.
Με το υπ. αριθμόν 111 βούλευμα του 2014 του επιβλήθηκε ποινή βάσει των διατάξεων 77 και 78 του ανακριτή Κιλκίς με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης της εξόδου του από τη χώρα καθώς και πρόστιμο 30.000ευρώ για τον ίδιο και 10.000ευρώ και για τη σύζυγό του.
olympia.gr