Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ... ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΝΟΧΗ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ
O Εισαγγελεας προτεινε την ενοχή των δημοσιογραφων ενώ η πρόεδρος τους αθώωσε.
Πιο συγκεκριμένα:
Αθώοι κρίθηκαν ο δημοσιογράφος Δ. Ψαρράς και ο διευθυντής της Εφηνερίδας των Συντακτών Νικ. Βουλέλης από το Μονονελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.
Στο σκεπτικό του το δικαστήριο έκρινε πως το βίντεο δεν πληροί τις προυποθέςεις για να χαρακτηριςτεί αρχείο και κατ’επέκταση θα πρεπει οι κατηγορουμενοι να απαλλαχθουν απο την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά με την πράξη της εξύβρισης αναφέρθηκε ότι σταθμίζοντας αμφότερους τους ισχυρισμούς με το ρεπορτάζ κρίθηκε αυστηρή κριτική για πρόσωπο του δημοσίου βίου και δη βουλευτή καθώς και ότι δεν υπήρχε σκοπός εξύβρισης, αλλά ενδιαφέροντος για το σύνολο.
Σε δηλώσεις του ο Ηλίας Παναγιωταρος τόνισε
Από εδώ και πέρα η προσωπική Ζωή του καθένα μπορεί να κανιβαλίζεται γιατί εχει δημόσιο ενδιαφέρον.
ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ...
Kαταπέλτης ο εισαγγελέας του Β Μονομελους Πλημμελειοδικείου ο οποίος πρότεινε την ενοχή του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Δημητρη Ψαρρά και του Δ/ντη Νικόλα Βουλέλη για εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βάρος του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη.
Οπως ειπε ο εισαγγελικός λειτουργός ειναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, ωςτοςο ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη κάποιου. Συνεπώς, ειπε, στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της εξύβρισης και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων. Για τη πρώτη κατηγορία ο εισαγγελεας ανέφερε οτι οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν υπερβαίνουν το αναγκαίο Μετρο έκφρασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ενω αναφερόμενος στην αντιποίηση αρχής και στα βασανιστήρια για τα οποία κανει λόγο το δημοσίευμα, ο ειςαγγελικος λειτουργός ειπε οτι ο Η. Κασιδιάρης δεν εχει καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα. Όσον αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατα τον ειςαγγελεα,το βίντεο περιέχει προσωπικές στιγμές του μηνυτή, που δεν ανάγονται στην πολιτικη του δραστηριότητα ενω αποδέχτηκε τον ισχυρισμό Κασιδιάρη πως πρόκειται για αναπαράσταση ταινίας που διοργανώθηκε στο σπιτι του “για πλάκα”.
μακελειο.