Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟ : ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΖΗΛΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ "ΕΝΟΧΛΗΣΕ" ΤΟ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟ ΣΤΕΚΙ "ΡΕΣΑΛΤΟ" - ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΝΙΩΤΗ ΕΚΕΙ ΜΗΠΩΣ;;

ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΤΟΥ "ΡΕΣΑΛΤΟ" ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ
Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της προφυλάκισης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, βάρυνε το γεγονός ότι ο βουλευτής Πειραιά απεικονίζεται σε βίντεο και φωτογραφίες στις 25 Ιανουαρίου 2014 στο Κερατσίνι να συμμετέχει σε πορεία Χρυσαυγιτών προς το κοινωνικό στέκι Ρεσάλτο στο οποίο πέταξαν πέτρες και καπνογόνα προκαλώντας ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν πως, ενώ ο βουλευτής γνώριζε την άσκηση ποινικής δίωξης και την έρευνα σε βάρος της Χρυσής Αυγής για αναλόγου ύφους επιθέσεις, συμμετείχε σε μία, τρεισήμισι μήνες μετά την άσκηση των διώξεων. Κατά συνέπεια πρέπει να κρατηθεί προσωρινά «προς αποφυγή τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων».
ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥ "ΡΕΣΑΛΤΟ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΥ ΝΙΩΤΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ) :

Σαββάτο 5 Δεκεμβρίου 2009
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε  στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο»ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν βρίσκονταν ο υιός και η κόρη του βουλευτή Γρηγόρη Νιώτη
Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.
Σε βάρος των δυο παιδιών του κ. Νιώτη αλλά και των υπόλοιπων 20 ατόμων που συνελήφθησαν, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.
Τελικά, όλοι οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, Δευτέρα, στον ανακριτή Πειραιά. 
Μέχρι την απολογία τους οι 22 νεαροί, ανάμεσα τους και τα παιδιά του βουλευτή Γρηγόρη Νιώτη, κρατούνται.
Επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των παιδιών του, λέγοντάς μας ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε τόσο με τον υιό του όσο και με την κόρη του ήταν σήμερα το πρωί. 
«Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του». Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του».
.........................................................
Στην Εισαγγελία απολογήθηκαν την Κυριακή οι 42 καταληψίες του δημαρχείου Κερατσινίου. Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τρία τουλάχιστον πλημμελήματα, και τους παρέπεμψε να δικαστούν τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο.

Ο δήμος Κερατσινίου είχε εκδώσει την Κυριακή ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε την απελευθέρωση των καταληψιών.
«To ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου, με το οποίο καταγγέλει την έφοδο της αστυνομίας στο Ρεσάλτο.Το κείμενο έχει ως εξής:Μετά από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου κατά πλειοψηφία (των κ. Δημητρίου Μουρίκη και κας Σοφίας Θωμάρεη εχόντων την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό το υποβληθέν δικό τους ψήφισμα) αποφάσισε:
1ον/ Δηλώνουμε ότι...δεν ανεχόμαστε στην πόλη μας την κρατική καταστολή για πολιτικές πράξεις και ενέργειες.
2ον/ Καταγγέλλουμε την επίθεση της αστυνομίας στον πολιτικό χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ του Κερατσινίου και το Δημαρχιακό Μέγαρο.
3ον/ Η πολιτική κίνηση ΡΕΣΑΛΤΟ λειτουργεί και δραστηριοποιείται στην πόλη μας με πολιτικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
4ον/ Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι οι 64 συλληφθέντες πολίτες που συνελήφθησαν στην πόλη μας.
5ον/ Δηλώνουμε ότι κανένα αδίκημα ή καταστροφή δεν συντελέστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
6ον/ Η πράξη εισόδου στο Δημαρχείο των 42 συλληφθέντων για μας είναι μια καθαρά πολιτική πράξη και την αποδεχόμαστε.
7ον/ Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ που διαστρέβλωσαν και παραποίησαν τα γεγονότα συνειδητά ή από λάθος πληροφόρηση.
8ον/ Η Διοίκηση του Δήμου να οργανώσει συνέντευξη τύπου για να αποκαταστήσει την αλήθεια, διότι στην πόλη μας θεωρούμε θεμιτή την πολιτική πράξη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τα παιδιά του Γρηγόρη Νιώτη τελικα αφέθηκαν ελεύθερα μαζί με τους άλλους συλληφθέντες μετά απο ψήφισμα του Δήμου Κερατσινίου και παρέμβαση του υφυπουργού Προστασίας τού Πολίτη, Σπύρου Βούγια.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΑ ΣΑΠΙΖΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"