Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΝΕΕΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :«Τέλος» στα προνόμια των βουλευτών που διώκονται.

ΠΑΡΑΔΟΞΟΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΑΙΡΟ...ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΥΔΕΙΣ!!(Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΤΑΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ....ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ!!!)
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για όσους κατηγορηθούν τελεσίδικα για κακουργήματα
Νομοσχέδιο που βάζει τέλος στα προνόμια των βουλευτών που διώκονται για αξιόποινες πράξεις κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «στις ρυθμίσεις ποινικού και σωφρονιστικού δικαίου» οι βουλευτές που διώκονται σε συγκεκριμένα αδικήματα θα χάνουν προσωρινά ή οριστικά τα διάφορα προνόμια συνταγματικά ή μη όπως βουλευτική αποζημίωση, ταχυδρομικές ατέλειες, επίδομα κίνησης και παροχή υπαλλήλων και αστυνομικών.

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται αναστολή-πάγωμα των παραπάνω για όσους κατηγορηθούν τελεσίδικα για κακουργήματα. Επιπροσθέτως προβλέπεται το ίδιο και για ορισμένα πλημμελήματα όπως κλοπή, απάτη, απιστία και άλλα.
Πρόκειται για το άρθρο 38 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο πολλοί εκτιμούν ότι αφορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, νομικούς κύκλους απασχολούσε το αν θα πρέπει ή όχι να ανασταλούν τα διάφορα βουλευτικά προνόμια εκείνων των μελών του ακροδεξιού μορφώματος που έχουν προφυλακιστεί.

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ