Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

"ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" : ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ.


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...  
makeleio.gr ΑΝΑΦΟΡΑ – ΣΟΚ! Ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης καταγγέλει πρόεδρος Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών! – “Δέχτηκα πιέσεις και απειλές στην αντιδικία Καμμένου-Γεωργιάδη”
“Βόμβα” από την πρόεδρο Πρωτοδικών κ.Ευαγγελία Γεωργίτση που καταγγέλει ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης  με αφορμή την υπόθεση αντιδικίας μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταγγείλει πολλάκις ωμή πολιτική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.


Σας υπενθυμίζουμε και την ιστορία με το βίντεο Μπαλτάκου. 

Τι καταγγέλει η  πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση;

Η εν λόγω πρόεδος εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, καταγγέλλει   μέσω αναφοράς, την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή ειδάλλως θα τιμωρούνταν με. πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν.

Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της προέδρου του δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα.

Διαβάστε τι αναφέρει στην καταγγελία της:

«Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης».

Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη! Διαπίστωσε δε, από όσα της είπε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση!

«Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, “με καθιστούν γελοία”, συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός”, ότι “εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα”, ότι του θυμίζω “ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί”», σημειώνει στην αναφορά.

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι δύο δικαστές οι οποίοι δίκασαν την υπόθεση συμφώνησαν με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη διαφωνώντας μόνον ως προς το ύψος της χρηματικής ποινής. Εκατό χιλιάδες ευρώ είχε προτείνει η κυρία Γεωργίτση, δεκαπέντε εκείνοι με το επιχείρημα ότι το πρόστιμο ήταν δυσανάλογο των εισοδημάτων του, όταν για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση), επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30 και 50 χιλιάδων ευρώ.

Γιατί όμως αυτή τη φορά  δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων;;;

Ο Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου,  δήλωσε ότι:

“Είμαι ενήμερος για το θέμα. Έχω διαβάσει την αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών και θα εξετάσω την υπόθεση. ”