Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ Χ.Α Η ΕΛ.ΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΑΦΥΛΑΚΤΟΥΣ...ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ


ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ
«Περιμέναμε το χτύπημα» λένε υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ερευνούν τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Μάλιστα, συνδέουν την αιματηρή επίθεση με τον Νίκο Μαζιώτη και τρομοκρατικές ομάδες, ενώ εξετάζουν ομοιότητες με το «χτύπημα» που είχε γίνει στα γραφεία της ΝΔ τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Εγινε αυτό που φοβόμασταν τον τελευταίο καιρό, όταν και αναμέναμε ένοπλη αιματηρή επίθεση μεγάλου βεληνεκούς από οργάνωση αντάρτικου πόλης», ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βήμα»,
προσθέτοντας πως αρχικώς εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός των ενόπλων ήταν άλλος, πιθανόν οικονομικός ή πολιτικός. «Ομως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από 40 ημέρες άλλαξε τη στόχευσή τους», συμπληρώνουν και υπογραμμίζουν πως πρόκειται για την πιο αιματηρή δολοφονική επίθεση μετά την εξάρθρωση της 17Ν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να είναι έργο της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ, τον περασμένο Φεβρουάριο, στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Οι αρχές εκτιμούν πως ίσως μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης να είναι ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης. Ο 42χρονος συμμετείχε στον «Επαναστατικό Αγώνα», η οποία εξαρθρώθηκε. Πρόσφατα ο αντιεξουσιαστής είχε αναρτήσει δύο μηνύματα στο διαδίκτυο και στο ένα καταφερόταν κατά της Χρυσής Αυγής.

Οι φόβοι της αστυνομίας για ενδεχόμενο ένοπλο χτύπημα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε αποτύπωμα του Μαζιώτη στη ληστεία τράπεζας στα Μέθανα, ενώ στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτίμησαν από το τελευταίο του μήνυμα πως ίσως να ετοίμαζε επίθεση εναντίον μελών της ΧΑ. Ιδιαίτερη βαρύτητα όμως δίνεται και στις ομοιότητες της επίθεσης στο Ν. Ηράκλειο με εκείνη που δέχθηκαν τον Ιανουαρίου του 2009 αστυνομικοί των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού από τον «Επαναστατικό Αγώνα», ενέργεια που θεωρήθηκε ανταποδοτική για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ομοιότητες όμως υπάρχουν και με την επίθεση που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2009, όταν μοτοσικλετιστές «γάζωσαν» το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Επιπλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει το «Βήμα», ερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για επάνοδο της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» που είχε προχωρήσει σε δύο δολοφονίες αλλά είχε να εμφανισθεί τριάμισι χρόνια.
iefimerida