Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ… ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ.




Γράφει ο Αντίοχος.

Η συμφωνία-πολιτικός γάμος που επετεύχθη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για κοινή πορεία μέχρι το… θάνατο (της χώρας), με πρώτο δείγμα την κοινή υπερψήφιση της (ν)τροπολογίας για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (και δεύτερο που αναμένεται την κοινή υπερψήφιση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νόμου και στο βάθος… συγκυβέρνηση), έχει και… κουμπάρους. Πρώτος-πρώτος εμφανίστηκε ο Ψυχάρης, ο οποίος στο «Βήμα» χαιρετίζει το «Κοινό μέτωπο απέναντι στους νεοναζί», με πολύ θερμά λόγια, τα οποία δεν τα συνηθίζει:

«Είναι η πρώτη φορά, εδώ και πάρα πολύ καιρό που, όπως φαίνεται, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνουν να συμφωνήσουν σε ένα ελάχιστο κοινό παρανομαστή. Το κοινό μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου απέναντι στη νεοναζιστική απειλή, παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές, αποτελεί σίγουρα ένα θετικό βήμα.

Η διαδικασία διαλόγου που προηγήθηκε προκειμένου να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία, αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αντίθετα αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει η θέληση, οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και τα πρόσκαιρα κομματικά οφέλη μπορούν να δώσουν τη θέση τους στην αναγκαία συναίνεση.

Προφανώς οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές  εξακολουθούν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Η συνεννόηση όμως απέναντι στη φρίκη των νεοναζιστών δείχνει ότι μπορούν επιτέλους, έστω και στο  ελάχιστο δυνατό επίπεδο, να ξεπεραστούν οι στείρες και  διχαστικές αντιπαραθέσεις που όχι μόνο δεν οδηγούν πουθενά, αλλά δίνουν τροφή στους εχθρούς της δημοκρατίας.

Η προσπάθεια καταπολέμησης της νεοναζιστικής ιδεολογίας ήταν και είναι υποχρέωση όλων των συντεταγμένων πολιτικών δυνάμεων. Η από κοινού αντιμετώπιση της στέλνει και ένα  μήνυμα προς την κοινωνία, προς τους πολίτες που για διάφορους λόγους έχουν παρασυρθεί από τις δήθεν αντισυστημικές και εθνικιστικές κραυγές της και επιπλέον συμβάλλει στον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής…»
.

Μερικές σύντομες παρατηρήσεις:

1ον) Άντε και καλούς απογόνους!

2ον) Το κατ’ εξοχήν όργανο του συστήματος, χαρακτηρίζει «δήθεν αντισυστημική» την Χρυσή Αυγή. Είμαι καλά γιατρέ μου;

3ον) «Η προσπάθεια καταπολέμησης της νεοναζιστικής ιδεολογίας»; Μα πως είναι δυνατόν να λέγονται τέτοιες… ανακρίβειες; Σίγουρα κάποιο… λάθος θα έγινε. Αφού το λέει η πρωθυπουργάρα μας, το λεν οι υπουργοί μας, το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία και ο… Πρετεντέρης μας, εδώ δεν καταπολεμιούνται οι ιδέες («όσο απεχθείς κι αν είναι», προσθέτουν…) και το φρόνημα, παρά μόνο οι… εγκληματικές δράσεις και συμπεριφορές. Πως είναι δυνατόν, λοιπόν, να γράφονται τέτοια πράγματα και μάλιστα σε μία… ναυαρχίδα του καθεστωτισμού; Έτσι δίνουμε όπλα (που λέει ο λόγος, εδώ ψάχνουμε για τα… κρυμμένα) στο… νεοναζιστικό μόρφωμα, να βγαίνει και να λέει ότι γίνονται πολιτικές διώξεις. Μα γίνονται τέτοια πράγματα στη… δημοκρατία μας; Πρόσεχε, λοιπόν, εθνικέ μας… κουμπάρε!