Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ :Ο αρχηγός της Γκεστάπο είναι θαμμένος σε εβραϊκό νεκροταφείο


ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΒΑΛΕ ΤΟ "ΧΕΡΙ" ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΕΚΕΙ...
Απίστευτο: Ο αρχηγός της Γκεστάπο είναι θαμμένος σε εβραϊκό νεκροταφείο στο Βερολίνο 
Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, αφού έδωσε τέλος σε ένα από τα μυστήρια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Επρεπε να περάσουν 68 ολόκληρα χρόνια ώστε να έρθει στο φως η κατάληξη του αρχηγού της Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ.

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου τα ίχνη του Χάινριχ Μίλερ, του αρχηγού της Γκεστάπο και βασικού συντελεστή του Ολοκαυτώματος, χάθηκαν. Τελικά, σχεδόν εφτά δεκαετίες μετά, ο ιστορικός Γιοχάνες Τούχελ έρχεται να αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα που άφησε πίσω του το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ.


«Ο Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου Μπερλίν-Μίτε» ήταν μερικά από τα λόγια του διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε σύγκρουση με όσα έως τώρα υποστήριζαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας οι οποίες θεωρούσαν πως ο Μίλερ βρισκόταν στο Κάρλοβι Βάρι, της τότε Τσεχολσβακίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σοκ στην εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας και όχι μόνο. Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας, Ντίτερ Γκράουμαν δήλωσε χαρακτηριστηκά: «Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων»

Ο Χάινριχ Μίλερ υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του Τρίτου Ράιχ και δεν είχε συλληφθεί, αφού εξαφανίστηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου. Συμμετείχε στη διάσκεψη της Βανζέε, τον Ιανουάριο 1942, που αποφάσισε την υιοθέτηση της «τελικής λύσης».

iefimerida.gr