Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο νόμιμος ανώτατος μισθός των Ελλήνων νεοπροσληφθέντων θα είναι χαμηλότερος από τον κατώτατο των Μπαγκλαντεσιανών της Μανωλάδας. Έτσι ψήφισε χθες η Βουλή!



Όλες αυτές της ημέρες διαβάζουμε παντού και καθημερινά “δακρύβρεχτα” άρθρα για το “δράμα” των Μπαγκλαντεσιανών της Μανωλάδας, για τους “σύγχρονους δουλοπάροικους” κ.λ.π.

 Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο κατώτατος μισθός των Μπαγκλαντεσιανών ξεκινάει από τα 22 Ευρώ την ημέρα για 7ωρη εργασία, σε κάποια χωράφια αμείβονται με 26, ενώ οι ίδιοι διεκδικούν αύξηση στα 30 Ευρώ. Υπάρχουν πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων που πιστοποιούν τις παραπάνω απολαβές , ένα από αυτά μπορεί κανείς να διαβάσει στον παρακάτω σύνδεσμο:



 Χθες στην Βουλή μαζί με το “πολυνομοσχέδιο” ψηφίστηκε και τροπολογία του ΠΑΣΟΚ που θέσπισε ανώτατες αμοιβές για νόμιμη εργασία Ελλήνων.

 Σύμφωνα με την τροπολογία, ο ανώτατος μισθός για τους νεοπροσληφθέντες Έλληνες ανέργους θα είναι τα 19,6 Ευρώ την ημέρα για 8ωρη εργασία, ενώ για τους κάτω των 25 ετών θα είναι 17 Ευρώ την ημέρα. Η διαφορά των απολαβών των Ελλήνων δεν είναι απλώς στα 5 Ευρώ χαμηλότερα: Οι Μπαγκλαντεσιανοί δεν έχουν να πληρώσουν ενοίκια , ηλεκτρικό ρεύμα κοινόχρηστα , χαράτσια και φόρους.

 Παρόλα αυτά, καμιά κινητοποίηση , καμιά ένδειξη συμπαράστασης και καμιά αναφορά στις συνθήκες εργασίας των Ελλήνων δεν θα δείτε πουθενά, ενώ τα “δακρύβρεχτα” άρθρα, οι πορείες και οι συγκεντρώσεις για συμπαράσταση στους Μπαγκλαντεσιανούς συνεχίζονται σε ολόκληρη την χώρα.

 Σκοπός της τροπολογίας είναι δήθεν “η αντιμετώπιση της ανεργίας”.

Το πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ανεργίας θα έπρεπε να ήταν η άμεση απέλαση των παράνομων αλλοδαπών, που θα απελευθέρωνε περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.