Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΣΟΥΞΕ ΠΟΛΛΟΥΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Απο inews.gr
Στην αντεπίθεση πέρασε ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρουσία του στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή και τις δηλώσεις που έκανε στις οποίες τον συνέκρινε με τον Σωκράτη, με μια επιστολή στην οποία στρέφεται εναντίον όλου σχεδόν του πολιτικού φάσματος, κατηγορώντας την συγκυβέρνηση και τον Κάρολο Παπούλια για «έλλειμμα δημοκρατίας».
Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο κ. Αμβρόσιος στην επιστολή του κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για «έλλειμμα δημοκρατίας» της συγκυβέρνησης, ενώ παράλληλα τα...
«άκουσε» και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επειδή δεν κάλεσε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Αμβρόσιος, κατηγόρησε τον Μίμη Ανδρουλάκη για την απουσία του από την ορκωμοσία της Βουλής λόγω της εισόδου της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, καθώς και την Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ», ενώ επιτίθεται και στην Μαρία Ρεπούση σχολιάζοντας ότι αν θεωρούνται επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, τότε πρέπει να θεωρείται και η κ. Ρεπούση «για τις ανατρεπτικές τις ιδέες».
Τέλος, ο κ. Αμβρόσιος δήλωσε ότι «στην αληθινή δημοκρατία όλοι ανεξαιρέτως χωράνε. Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι και οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι και οι καταπράσινοι και οι καταγάλανοι».
Διαβάστε την επιστολή.

«Οργή μας προκάλεσε η στάση του Βουλευτή κ. Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου παρίσταντο οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως επίσης μεγάλη θλίψη μας γέμισε η παράλειψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια νά συμπεριλάβει στη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών τον εκπρόσωπό της κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. Ωσαύτως πολλή αγανάκτηση μας προκάλεσε η στάση των ΜΜΕ, άνάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και το Κανάλι της Κρατικής -και όχι της Δημόσιας, όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν, ναρκισσευόμενοι, οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής ζώνης της ΝΕΤ- τα οποία κατά την προεκλογική περίοδο επιμελώς αγνόησαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά, όλως παραδόξως, μετά τίς εκλογές δεν έπαυσαν να προβάλλουν πάλιν καί πολλάκις στη διάρκεια της ημέρας και με υπερβάλλοντα ζήλο, το ατυχές εκείνο περιστατικό του «εγέρθητι», ασφαλώς για να τους εκθέσουν!

Έτσι μεταξύ τών άλλων καταπατήθησαν και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιάς μερίδος Ελλήνων Πολιτών. Τέλος, αυτή καθ' εαυτήν η άρνηση των εκπροσώπων των επτά Κομμάτων στο να κληθή και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στη Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μαρτυρεί έλλειμμα Δημοκρατίας. Ποτέ δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση ιδιαίτερα από τους κ.κ. Σαμαράν καί Βενιζέλον, τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως, οι οποίοι οφείλουν να έχουν περίσσευμα καί όχι έλλειμμα Δημοκρατίας στην ψυχή τους!

Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ; Ποιοί άραγε κυριολεκτικά έκαψαν την Αθήνα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος; Δεν ήσαν τα ανατρεπτικά στοιχεία, που εντάσσονται στις γραμμές των κομμάτων της αριστεράς; Οι οπαδοί της καποτε ονομάζονταν "αναρχοκομμουνιστές".

Σήμερα άλλαξαν όνομα, όχι όμως και ιδέες! Εκεί, στήν οδό Σταδίου, στο Κατάστημα της Marfin, κάηκε και η δική μας, η Αγγελική από το Αίγιο, έγγυος εξ μηνών! Γιατί άραγε είναι επικίνδυνοι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής καί δεν είναι εξ ίσου επικίνδυνη και η κα Ρεπούση με τις ανατρεπτικές ιδέες και διδαχές της; Ήταν πράγματι αποτέλεσμα "συνωστισμού" η πάλαι ποτέ καταστροφή της Σμύρνης, όπως διδάσκει η κα Ρεπούση; Στην αληθινή Δημοκρατία όλοι -ανεξαιρέτως όλοι- χωράνε! Και οι κόκκινοι και οι πράσινοι καί οι γαλάζιοι, καθώς επίσης και οι κατακόκκινοι καί οι καταπράσινοι καί οι καταγάλανοι!

Όταν ο Ελληνικός Λαός εκλέγει, ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα. Εκλέγει και επιλέγει τα πρόσωπα που επιθυμεί! "Σταυρώνει" ή "μαυρίζει", επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει όποιους επιθυμεί", ανεβάζει ή κατεβάζει Κυβερνήσεις και, τέλος, ψηφίζει Κόμματα, υπό τόν όρον ότι αυτά διαθέτουν το τεκμήριο της νομιμότητος! Το δικαίωμα μιάς επιλεκτικής Δημοκρατίας ουδείς το διαθέτει! Συνεπώς ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε οι Πολιτικοί Αρχηγοί, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τα επί μέρους πρόσωπα, όπως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης, έχουν δικαίωμα να εφαρμόζουν μια επιλεκτική Δημοκρατία!

Όλα αυτά τα φαινόμενα καταδεικνύουν, ότι στη Χώρα μας, όπου κάποτε γεννήθηκε Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αυτό το μεγάλο δώρο της κοινωνικής ζωής, δηλ. η γνήσια Δημοκρατία σήμερα στη Ελλάδα μας είναι άρρωστη, παραμορφωμένη από στρεβλώσεις! Πως να δικαιολογήσεις π.χ. την κυρία Παπαρήγα, που απαγορεύει στο ΣΔΟΕ να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο στο ΚΚΕ καί στο Μέγαρο του Λαού, εκεί στον Περισσό...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.