Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΛΛΟ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!



Την εορτή των Τριών Ιεραρχών βρήκε ως ευκαιρία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για να κάνει… αντιρατσιστικό κήρυγμα:

«Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που κατανόησαν και βίωσαν οι Τρεις Ιεράρχες, Μέγας Βασίλειος, Ιωάννης ο Χρυσόστομος και Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Ανεκτικοί και πράοι, σοφοί και ανοιχτοί απέναντι στη «σοφία των εθνών» και των επιστημών, γνώριζαν όμως συνάμα βαθιά μέσα τους ότι όλη η σοφία του κόσμου δεν είναι παρά μωρία συγκρινόμενη με έναν κόκκο καλοσύνης, με μια ελάχιστη πράξη πραγματικής αγάπης και ελέους απέναντι στον άρρωστο και πονεμένο αδελφό μας. Και οφείλουμε να πούμε, αδελφοί μου, ότι η Αγάπη αυτή για τον Θεό και τον άλλο άνθρωπο που φτάνει ως τη θυσία, η αληθινή χριστιανική Αγάπη είναι ασυμβίβαστη προς κάθε μορφή μισαλλοδοξίας, εθνοφυλετισμού και ρατσισμού και προς κάθε πράξη ωμής βίας, όπως αυτές που βλέπουμε, αλίμονο, να αναδύονται στη σημερινή κατακερματισμένη και ασθενούσα κοινωνία μας».

Κι όπως ήταν φυσικό, το… αντιρατσιστικό κήρυγμα του Ιερωνύμου, έγινε δεκτό με αγαλλίαση από τον αθεϊστικό και αντιχριστιανικό ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Παπαδημούλης:


«Το ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα του Ιερώνυμου σήμερα, 80 χρόνια μετά από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, να ακουστεί και να μην πνιγεί στα ΜΜΕ».

Κάποιος κάποτε, όταν άκουσε να τον επαινούν οι εχθροί του αναρωτήθηκε: «Θεέ μου, τι έκανα λάθος και με επαινούν οι εχθροί μου;». Μήπως το ίδιο πρέπει να αναρωτηθεί και ο αρχιεπίσκοπος, για τους επαίνους των εχθρών της Εκκλησίας;

(ΥΓ) 1: Σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Νέων, Δ. Μητρόπουλο, ο Ιερώνυμος ψηφίζει… ΣΥΡΙΖΑ: «Τι ψηφίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι οπαδός του Αλέξη Τσίπρα – και μάλιστα από καιρό. Πριν, δηλαδή, από το κύμα της οργής που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση το 2012. Μακαριότατος και Τσίπρας έχουν μια θερμή προσωπική σχέση και διάφορα τετ α τετ…».

(ΥΓ) 2: Λάθος εορτή βρήκε ο Ιερώνυμος για… αντιρατσιστικό κήρυγμα. Καθότι, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, στις 8 ομιλίες του «Κατά Ιουδαίων» δεν φείδεται «ρατσιστικών» χαρακτηρισμών για τους απογόνους του Ιούδα. Τους αποκαλούσε «γεννήματα εχιδνών», «δαίμονες», «κύνες» (σκυλιά) κ.α., παραλλήλιζε δε τις συναγωγές τους με «πορνεία». Δεν τα έχει αυτά υπόψη του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.