Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΝΤΕ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

 
 
ΠΕΝΤΕ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Συμπληρώθηκαν ήδη πέντε μαύρα χρόνια της Αρχιεπισκοπίας του "διά τας αμαρτίας ημών" Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄.

Κατά τη διαρρεύσασα πενταετία η Εκκλησία έχασε όλες τις μάχες που διεξήγαγε για δύο λόγους.

Καταρχήν επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παγίδευσε συνειδητά όλους τους αγώνες της Εκκλησίας για να πετύχει κομματικά οφέλη για τα ευνοούμενα του κόμματα ή προσωπικά οφέλη για τους ευνοούμενούς του συνεργάτες.

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ
__________

Ανάξιοι - από πολλές απόψεις - κατά το πλείστον επίσκοποι εξελέγησαν κατά την Αρχιεπισκοπία του Μακαριότατου κ. Ιερωνύμου με μεθοδεύσεις και πίεση του Αρχιεπισκόπου, ενώ οι ελάχιστοι άξιοι αρχιερείς, που εξελέγησαν κατά την Αρχιεπισκοπία του, συνήθως δεν είχαν το Αρχιεπισκοπικό χρίσμα.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
___________

Αντιχριστιανικοί νόμοι ψηφίστηκαν από την Πολιτεία με τη χλιαρή ή και καθόλου αντίδραση του Αρχιεπισκόπου που έκανε πλάτες στους άθεους να αποκόψουν το έθνος μας από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αγαστές δημόσιες - αλλά και παρασκηνιακές σχέσεις - με τους Πασόκους και τώρα με τους Συριζίτες - γνωστούς εθνομηδενιστές και Εκκλησιομάχους - ανέπτυξε ο Μακαριότατος, όχι για να αναχαιτίσει την αντιεκκλησιαστική τους ορμή, αλλά για να τους ενισχύσει στο ανόσιο έργο τους.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΛΙΒΑΝΙ
________

Οι συνεργάτες που επέλεξε για τις επιτελικές θέσεις της Εκκλησίας - σχεδόν στην ολότητά τους - δεν μυρίζουν λιβάνι. 

Εκκοσμικευμένοι άνθρωποι είναι που προβάλλουν την ψυχανάλυση ως ποιμαντική, Παγμοσμιοσυμβουλίτες, Νεορθόδοξοι, Νεωτεριστές, Νεοβαρλααμίτες και Οικουμενιστές.

Πέντε μαύρα χρόνια αδιέξοδης αρχιεπισκοπίας αλλά και πέντε μαύρα χρόνια υποτονικής αντίδρασης στα καταχθόνια σχέδια του Αρχιεπισκόπου από όσους θέλουν το καλό της Εκκλησίας

ΠΡΟΩΘΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
____________

Μετά την πτώση του ΠΑΣΟΚ και την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας πολλοί άνοιξαν το στόμα τους - ελάχιστοι όμως κατά την εποχή του ΠΑΣΟΚ - για να υποστηρίξουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Πλην όμως ακόμη και εκείνοι που υψώνουν ανάχωμα στα αντορθόδοξα σχέδια για το μάθημα των Θρησκευτικών δεν στοχεύουν προς τον πραγματικό στόχο, τουτέστιν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ
___________

Λήφθηκε απόφαση για την ανέγερση του “Τάματος του έθνους” από την Ιερά Σύνοδο, πλην όμως παρεπέμφθη σε φορείς και επιτροπές άσχετων - κατά το πλείστον - ανθρώπων, οι οποίοι - στην πλειοψηφία τους - σκοπό έχουν να ματαιώσουν και όχι να προωθήσουν την υλοποίηση του “Τάματος”.

Και ο κ. Αναγνωστόπουλος και οι συνεργάτες του; 

Μιλούν επί παντός του επιστητού, μιλούν βεβαίως και για το “Τάμα”, πλην όμως χωρίς να δακτυλοδείχνουν και να καταγγέλλουν ευθέως τον “πρασινοφρούραρχο” Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως τον μοναδικό αίτιο της ματαίωσης της σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου.

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
_________

Απόφαση κατά της ηλεκτρονικής φυλακής ελήφθη από τη Σύνοδο, αλλά δυστυχώς και το θέμα αυτό καρκινοβατεί. 

Αφενός μεν επειδή ο Αρχιεπίσκοπος δεν πρόκειται να χάσει τον ύπνο του για ένα θέμα που δεν τον ενδιαφέρει και αφ’ ετέρου, επειδή όσοι πρωτοστάτησαν για να ακυρωθεί η προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής φυλακής, δεν τολμούν να συγκρουστούν με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ έχουν αυτοπαγιδευθεί με τις εμμονές και τις ιδεοληψίες τους για τις “σκοτεινές δυνάμεις”.

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ
___________

Απόφαση της Ιεραρχίας κατά την ιστορική συνεδρία της Ιεράς Συνοδου της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου του 2009 ελήφθη που έβαζε ουσιαστικά τροχοπέδη στους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς του Φαναρίου.

Πλην όμως ο Μακαριότατος μεθόδευσε καταρχήν την παραμονή του εκπροσώπου της “διηρημένης Εκκλησίας” ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο διάλογο με τους Παπικούς, αλλά και όταν ο Σεβ. Μεσσηνίας παραιτήθηκε ως έκφραση διαμαρτυρίας για την απόφαση της Συνόδου για την αποφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ, ο Μακαριότατος μεθοδεύει τώρα την επαναφορά του στην ίδια θέση για να ακυρώσει στην πράξη την κατά Θεόν απόφαση της Ιεραρχίας για τον Οικουμενισμό.

Ο ΔΕΛΦΙΝΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
_______________________

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου προωθείται με τον πιο δυναμικό τρόπο ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος. 

Μια εξαιρετικής ισχύος συμμαχία έχει συνομολογηθεί για την προώθησή του και οι υπόλοιποι δεκάδες ιεράρχες παρακολουθούν την επιχείρηση άλωσης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου λες και αφορά την εκλογή του Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Τσεχίας.

Ο ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΖΕΝΙΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ
__________

Ο μαρτυρικός Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος παραμένει για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μακριά από το θρόνο του χωρίς δίκη και απολογία - παρά πάσαν έννοια ηθικής και δικαίου - και συνεχίζει να εμπαίζεται από τον Αρχιεπίσκοπο.

Την ίδια ώρα ο Μακαριότατος προωθεί την επαναφορά του Σεβ. κ. Μπεζενίτη στο αρχιερατικό αξίωμα και την εκλογή του Σεβ. Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου Κουμαριανού στη Μητρόπολη Μαρωνείας.

Πέντε κυριολεκτικά άγονα χρόνια.! 

Πέντε μαύρα χρόνια υποδούλωσης της Εκκλησίας σε εκκλησιομάχες και εθνομειοδοτικές πολιτικές δυνάμεις.! 

Πέντε μαύρα χρόνια αδυναμίας όσων δεν συμφωνούν με τι μεθοδεύσεις του Αρχιεπισκόπου να αρθρώσουν ουσιαστικό λόγο αντίστασης στα τεκταινόμενα, του εξ αντικειμένου χειρότερου Αρχιεπισκόπου της Ιστορίας της Εκκλησίας της Ελλάδος!
 

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.