Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΕΡΜΑΝ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK.

Deutsche Bank closes real estate fund


«Γκάφα» χαρακτήρισαν οι καθεστωτικοί την ευνοϊκή αναφορά του Τσίπρα στην γερμανική εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Deutsche Aeolia, που έχει καταθέσει έξι αιτήματα προκειμένου να επενδύσει στην χώρα μας και μάλιστα, όπως είπε, με την στήριξη του προέδρου της Deutsche Bank, Τζόζεφ Άκερμαν. Ο… Ντούτσε Βενιζέλος τον διέψευσε, λέγοντας πως επικεφαλής της εταιρείας δεν είναι ο γνωστός τραπεζίτης Άκερμαν, αλλά ένας συνεπώνυμός του, «απλός υπάλληλος της Deutsche Bank Λονδίνου». Ή δεν τα ξέρει καλά τα πράγματα ο… Ντούτσε, ή κάνει ότι δεν τα ξέρει. Γιατί βεβαίως και ο επικεφαλής της εταιρείας δεν είναι ο τραπεζίτης, είναι όμως «ο ανιψιός του προέδρου της γερμανικής τράπεζας και υψηλόβαθμος στέλεχός της (managing director)», όπως έσπευσε να τον διορθώσει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Τσίπρα, Ν. Παππάς. Οπότε, είναι λογικό να ενδιαφέρεται και να βάζει το χεράκι του ο πανίσχυρος τραπεζίτης υπέρ της «επένδυσης» του ανιψιού!


Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε με ποσοστό 80% από την Deutsche Bank. Το υπόλοιπο 20% ανήκει στην εταιρεία Alpha Grissin, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Ίντρακομ, του Σωκράτη Κόκκαλη (του «γιού του Πέτρου», όπως έλεγε και ο Φλωράκης, του Πέτρου Κόκκαλη, «υπουργού» Υγείας στην «κυβέρνηση του βουνού» των κομμουνιστοσυμμοριτών.

Ποιον προσπάθησε, λοιπόν, να εξυπηρετήσει ο Τσίπρας με την αναφορά του στα «βάσανα» της εταιρείας; Τον Άκερμαν, τον Κόκκαλη ή και τους δυο μαζί; Και γιατί ο… Leader of SYRIZA προθυμοποιήθηκε να ταχθεί υπέρ των συμφερόντων του πιο ισχυρού τραπεζίτη της Ευρώπης; Μήπως άραγε του το ζήτησε ο Σόϊμπλε κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Γερμανία;

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.