Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Άγρια κόντρα Αρβανιτόπουλου με τον Πολύδωρα που κάλεσε σε "πόλεμο" για το νέο ανθελληνικό βιβλίο γραμματικής του δημοτικού



Σκληρή απάντηση στους 140 πανεπιστημιακούς οι οποίοι υπερασπίστηκαν τα όσα γράφει το νέο εγχειρίδιο γραμματικής έδωσε ο Βύρων Πολύδωρας καλώντας τους «Συνέλληνες» σε... πόλεμο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πήρε το μέρος της δασκάλας του 1ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας η οποία ανέδειξε το θέμα ενώ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην οποία υπογραμμίζει:

«Μετά λύπης μου, όπως διαβάζω σε όλες τις εφημερίδες πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου.
Η διάλυση της γραμματικής και της γλώσσας γίνεται με. «επιστημονική» υποστήριξη βαρέως πυροβολικού 140 πανεπιστημιακών! Δεν είναι λάθος ή αμέλεια. Είναι «προμελέτη».
Μας λέγουν με πρωτοφανή οίηση: «Πώς τολμάτε, εσείς οι μη λέκτορες, οι μη ειδικοί, οι μη γλωσσολόγοι, οι αγράμματοι, μ' ένα λόγο να αντιστέκεσθε;».
Επομένως, ΠΟΛΕΜΟΣ! Γρηγορείτε Συνέλληνες!»

Αυτά είπε  ,και δικαιολογημένα ,ο Βύρων  Πολύδωρας και ο υπουργός Παιδείας , κύριος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος φέρεται να έγινε έξω φρενών...


Προφανώς ο κ. Αρβανιτόπουλος νόμιζε πως μόνο με μια ερώτηση που κατέθεσε το παραδοσιακό στέλεχος της Ν.Δ. στη Βουλή θα τελείωνε το θέμα, ωστόσο, ο κ. Πολύδωρας στάθηκε παλληκαρήσια και παρενέβη με νέα δήλωση: Αντί για μικροκομματικούς θυμούς, ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να αναλάβει επιτέλους κάποιες πρωτοβουλίες και να κάνει συστάσεις προς τους 140 «ακαδημαϊκούς» που βεβηλώνουν την ελληνική γλώσσα.

Πέρα από τον δεδηλωμένο φραγκολεβαντινισμό με τη λατινικοποίηση του αλφαβήτου, το υπουργείο Παιδείας πρέπει επιτέλους να αποδείξει ότι παράγει εκπαιδευτικό έργο που πηγάζει κι εστιάζεται στον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα και το πνεύμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του υπουργείου δεν κρύβουν τους υπαινιγμούς για τον κ. Αρβανιτόπουλο ότι αν γνώριζε γι’ αυτήν την υπόθεση έπρεπε να την έχει καταγγείλει ακόμα κι αν θα ερχόταν σε σύγκρουση με το συνάδελφο και υπηρεσιακό προϊστάμενό του, τον καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Κάποιοι πιο αυστηροί λένε ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος προτιμά να μην αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα για να μην παίρνει και το πολιτικό κόστος. Αλήθεια, έτσι συνέβη και με το σκάνδαλο με τους δυσλεκτικούς στην Ύδρα, η οποία τυχαίνει να ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού;

iefimerida.gr-newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.