Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τσοχατζόπουλος: Μαζί...υπογράψαμε. Αποφασισμένος να πάρει μαζί του Σημίτη, Τζέφρι και Βενιζέλο.


Λίγο προτού περάσει την πόρτα των φυλακών (κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα) ο πρώην πανίσχυρος άνδρας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος έριξε τις πρώτες «βόμβες» του.

 Φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μην πάει μόνος του στο κελί της φυλακής και να χρεωθεί όλα τα έργα και τις ημέρες του συστήματος ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια έπαιρνε αποφάσεις και νομιμοποιούσε μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

 Χθες σε πρώτη φάση έστειλε το πρώτο προειδοποιητικό του μήνυμα στο απολογητικό του υπόμνημα, δείχνοντας συμμέτοχους σε όλη αυτήν την ιστορία τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση αυτή του κ. Τσοχατζόπουλου δείχνει ότι δεν σκοπεύει να πάει σαν πρόβατο στη σφαγή και προκάλεσε πανικό σε Ιπποκράτους και Καστρί. Στο υπόμνημά του δείχνει ως υπευθύνους των αποφάσεων που τον οδηγούν σήμερα πίσω από τα κάγκελα και τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Θόδωρο Πάγκαλο και τους άλλους που μετείχαν στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

 Ο τρόμος πλέον πλανάται πάνω από την Ιπποκράτους...
που τώρα συνειδητοποιεί ότι αν ανοίξει ο Ακης το στόμα του θα κάψει το όλον ΠΑΣΟΚ, όπως φυσικά και τον κ. Βενιζέλο, που τον είχε υπερασπιστεί στην εξεταστική επιτροπή.

 Οπως αποκάλυψε μάλιστα η «κυριακάτικη δημοκρατία», χαρακτηριστικοί ήταν οι διάλογοι του κ. Βενιζέλου με δημοσιογράφους, που παρείχε ακόμη και το 2009 πλήρη κάλυψη στον κ. Τσοχατζόπουλο. Στις 4 Νοεμβρίου 2009 ο κ. Βενιζέλος, έχοντας δίπλα του τον τότε αναπληρωτή υπουργό Πάνο Μπεγλίτη, αποκάλυψε ότι από τους πρώτους που είδε ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι του στάθηκαν και στις δύσκολες πολιτικές στιγμές που πέρασε από το 2007. Στην ίδια συνέντευξη ξεκαθάριζε ότι δεν τίθεται θέμα δικαστικής διερεύνησης, αλλά πολιτικής διευθέτησης!

Ο  Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, είναι ο ίδιος που το 2010 αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.
 Οι κ. Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Αμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις πέτυχαν το ακατόρθωτο: Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά -αντί των οκτώ- να έχουμε παραλάβει, ύστερα από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο, και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων.

Ιδού και ποιοι υπέγραψαν την σύμβαση στο ΚΥΣΕΑ:



ΠΗΓΕΣ : thermopilai - olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.