Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Θερίζει» η φυματίωση λόγω Λαθρομεταναστών στις φυλακές όλης της χώρας!


Ανύπαρκτος ο υγειονομικός έλεγχος, καταγγέλλουν οι υπάλληλοι
Άνθρωποι που δεν εμβολιάστηκαν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κρατούνται στις φυλακές όλης της χώρας. Αλλοδαποί που σπάνια έκαναν εξετάσεις για μεταδιδόμενα νοσήματα.

Μετανάστες από το Ιράκ, τη Σομαλία και άλλες χώρες που πέρασαν από τη χώρα μας με σκοπό να πάνε κάπου αλλού αλλά τελικά, λόγω των κωλυμάτων στους νόμους, εγκαταστάθηκαν μόνιμα εδώ και έπεσαν στην παρανομία ή βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα των φυλακών λόγω έλλειψης των απαραίτητων εγγράφων τους.

Όπως καταγγέλλει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, η φυματίωση στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας θερίζει…

«Περίπου το 70% των κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές αυτή τη στιγμή είναι αλλοδαποί, μετανάστες από τη Σομαλία, το Ιράκ και αλλού. Σε αυτές τις χώρες», όπως λέει ο κ. Καρακίτσος «απουσιάζει ο εθνικός εμβολιασμός με τα ευρωπαϊκά και δυτικά πρότυπα. Συνεπώς αυτοί οι άνθρωποι κουβαλούν πολλές ασθένειες μαζί τους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων αναφέρει ότι...
«η υγειονομική περίθαλψη και ο υγειονομικός έλεγχος στις φυλακές είναι πενιχρός και αισχρός. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αυστηρός και σωστός υγειονομικός έλεγχος σε όλους τους κρατουμένους. Γι’ αυτό σταδιακά ανακαλύπτουμε περιστατικά με ασθένειες που είχαν εξαλειφθεί από τον ελληνικό κοινωνικό χάρτη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η κυρίαρχη ασθένεια είναι η φυματίωση που θερίζει στις ελληνικές φυλακές. Φοβόμαστε μήπως κολλήσουμε κι εμείς».

Οι καταγγελίες του κ. Καρακίτσου επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι πριν από περίπου δύο μήνες από τον ιό της φυματίωσης είχαν προσβληθεί σχεδόν ένας στους δύο κρατουμένους των φυλακών Δομοκού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει τότε η πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου της Λαμίας, από τους 373 κρατούμενους που επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη κλινική εκείνη την περίοδο, οι 171 «δείχνουν μεγάλη αύξηση του δείκτη διαμόλυνσης (θετική Mantoux)».

Εκείνη την περίοδο μάλιστα, για να τονίσει τη σημασία του προβλήματος, ο διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου της Λαμίας, Κώστας Καρκάνης, σε επείγον έγγραφό του ενημέρωνε όλες τις αρμόδιες Αρχές. Και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι παρατηρείται «αύξηση των προσερχόμενων στο νοσοκομείο μας με κλινική και εργαστηριακή εικόνα φυματιώδους λοίμωξης από τις φυλακές Δομοκού».

newsbeast.gr
Και, όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.